Konya’da vaka sayısı neden mi artıyor! Ne maske ne mesafe…

Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre koronavirüs vaka sayısında yüksek riskli iller arasında yer alan Konya’da kısıtlamaya rağmen sokaklar ve parklardaki kalabalık dikkat çekti. Polis gün boyu ihbardan ihbara koştu, uygulama noktası sayısı artırıldı.

Konya’da vaka sayısı neden mi artıyor! Ne maske ne mesafe…

Konya, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son rakamlara göre, koronavirüs vaka sayısında yüksek riskli iller arasında yer alıyor. 15-24 Şubat haftasındaki rakamlara göre vaka sayısı 2 bin 294. Günlük ortalama vaka sayısı ise 328.

il-il-vaka-sayisi.jpg

İl bazında kademeli normalleşmeye geçilmeye hazırlanırken, vaka sayısı fazla olan illerde kısıtlamaların esnetilmesi için rakamların aşağıya çekilmesi beklenecek. Bu nedenle vatandaşların 3 temel kural olan; maske, mesafe ve temizliğe dikkat edip kısıtlamalara riayet etmesi gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI DA ARTINCA…

Tablodaki durumu pek iç açıcı olmayan Konya’da bu hafta sonu da istenmeyen görüntüler yansıdı objektiflere. Hava sıcaklığının 12 dereceye çıktığı kentin birçok bölgesinde kısıtlama tedbirleri ihlal edildi.

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe.jpg

NE MASKE VAR NE MESAFE

Kısıtlamaya rağmen sokak ve parklarda kalabalıklar görüldü. Bir çok kişinin maske ve sosyal mesafeye de uymadığı gözlendi. Bazı kişiler, yürüyüş yaparken, bazıları da güneşli havada çimenlerde oturdu. Aileleriyle dışarıda olan çocukların da bisikletle dolaştığı görüldü. 

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-003.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-002.jpg

POLİS İHBARDAN İHBARA KOŞTU

Vaka sayısının artması nedeniyle Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki uygulama noktası sayısını artırdı. Uygulama noktalarında durdurulup belgeleri kontrol edilenlerden kısıtlamayı ihlal ettiği belirlenenlere ceza yazıldı. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezine kısıtlama ihlali yapıldığına dair gün boyu yüzlerce ihbar geldi. Bir ihbardan diğerine koşan ekipler, uyarılara rağmen evlerine dönmeyenlere ceza yazdı.  

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-008.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-001.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-004.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-005.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-006.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-007.jpg

konyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-009.jpgkonyada-vaka-sayisi-neden-mi-artiyor-ne-maske-ne-mesafe-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum