Konya’da vatandaşlar obeziteye karşı bilinçlendirildi

Konya’nın Kulu ilçesinde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketi Hayat Programı çerçevesinde obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Vatandaşlar etkinlikler kapsamında bilinçlendirildi.

Konya’da vatandaşlar obeziteye karşı bilinçlendirildi

Konya'nın Kulu ilçesinde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kulu İlçe Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketi Hayat Programı kapsamında obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu çerçevede, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü, Fiziksel Aktivite Etkinliği ve Sağlıklı Yaşam Farkındalık etkinliği düzenlendi.

konyada-vatandaslar-obeziteye-karsi-bilinclendirildi.jpg

Kırkahvesi mevkisinden başlayan yürüyüş Kulu Gençlik Spor Salonuna kadar sürdü. Salon içerisinde ise, katılımcılar ısınma hareketleri ve spor aktiviteleri yaptı. Etkinliklerde, afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakam Ömer Faruk Canpolat tarafından verildi.

Programa, Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Osman Hasdemir, İlçe Emniyet Müdürü Şakir Taşatan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semih Kaya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

konyada-vatandaslar-obeziteye-karsi-bilinclendirildi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.