Konya’da yağmur duası sonrası rahmet kapıları açıldı

Kuraklık endişelerinin arttığı Konya Ovası’nda üreticiler Pazar günü 4 ilçede yağmur duasına çıkmıştı. Beklenen rahmet akşam saatlerinde etkili oldu. Peki yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji tahminlerini açıkladı ve bazı bölgeler için uyarı yaptı.

Konya’da yağmur duası sonrası rahmet kapıları açıldı

Son günlerde etkili olan sıcak hava ve fırtına nedeniyle özellikle kıraç arazilerdeki hububat acil olarak yağış bekliyordu.

Aynı zamanda mısır ve pancar ekimi içinde üreticilerin gözü kulağı meteorolojiden gelecek haberlerdeydi. Konya’da Pazar günü çiftçiler 4 ilçede yağmur duasına çıktı.

Meteorolojinin de tahminleri doğrultusunda akşam saatlerine doğru rahmet kapıları açıldı. Konya merkez ve birçok bölgede gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu.

YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?

Peki yeni haftada hava nasıl olacak? Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Perşembe gününe kadar Konya merkez ve 31 ilçede gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden akşam saatlerinde yeni bir uyarı da geldi. Buna göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İşte Konya ve ilçelerinde 29 Nisan – 3 Mayıs tarihlerini kapsayan 5 günlük hava tahmini:

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi.png

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi-001.png

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi-002.png

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi-003.png

konyada-yagmur-duasi-sonrasi-rahmet-kapilari-acildi-004.png

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.