Konya’da yarın bir mahallede daha muhtarlık seçimi heyecanı yaşanacak
Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Mesutlar Mahallesi’nde, Muhtar Hasan Tombak’ın vefatının ardından yapılacak ara seçim için geri sayım başladı. Mahalle sakinleri pazar günü yeni muhtarlarını belirlemek için sandık başına gidecek.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir mahallede muhtarlık seçimi heyecanı yaşanacak.
Beyşehir’e bağlı Mesutlar Mahallesi’nde uzun yıllar muhtarlık görevini sürdüren Hasan Tombak’ın 9 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından yeni muhtarın belirlenmesi için süreç başladı.
PAZAR GÜNÜ SANDIK KURULACAK
Hasan Tombak’ın vefatı sonrası mahallede muhtarlık görevi yasal süreç kapsamında geçici olarak yürütülürken, ara seçim hazırlıkları tamamlandı. Mesutlar Mahallesi sakinleri, pazar günü kurulacak sandıkta oy kullanarak yeni muhtarını seçecek.

YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK
Seçimin tamamlanmasının ardından en fazla oyu alan aday, Mesutlar Mahallesi’nin yeni muhtarı olarak görevine başlayacak. Mahallede seçim günü öncesi adayların çalışmaları da devam ediyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.