Konya’da yeni gün bir büyük müjde ile başladı! Başkan Altay duyurdu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ASELSAN ve TRtest’den sonra TÜBİTAK da Konya Teknoloji Endüstri Bölgemize yatırım için geliyor.” dedi.

Konya’da yeni gün bir büyük müjde ile başladı! Başkan Altay duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Bilim Merkezi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’nin açılışı ile bazı programlara katılmak üzere dün kente gelmişti.

Varank’ın ziyareti sonrası Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mıza bir müjde daha” başlığıyla bir paylaşım yaptı.

Başkan Altay, “ASELSAN ve TRtest’den sonra TÜBİTAK da Konya Teknoloji Endüstri Bölgemize yatırım için geliyor. Konya’mız yüksek teknoloji ve bilim merkezi olacak. Ekonomi ve istihdam gücümüz artacak. Hayırlı Olsun.” İfadelerini kullandı. Altay, ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti.  

 

 

Bakan Varank, Konya Model Fabrika ve OSB 5. Kısım Altyapıları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, özel sektörün sağlanan desteklere üretim ve yatırımlarla karşılık verdiğini belirterek, "2021 yılı itibarıyla Konya'daki OSB sayısı 10'a ulaştı. İki endüstri bölgesi projesi devam ediyor. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi tamamlandığında Konya'mız savunma, havacılık ve uzay alanında parmakla gösterilen merkezlerden biri haline gelecek. Konya büyüyecek, Türkiye büyüyecek." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.