Konya’da yeni haftada yağış devam edecek mi?

Konya’nın bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın, yeni haftada da kent genelinde devam edeceği açıklandı. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik olmayacak. İşte, ilçe ilçe güncellenen 5 günlük ve haftalık Konya hava durumu tahmini.

Konya’da yeni haftada yağış devam edecek mi?

Konya’nın birçok ilçesinde kuvvetli sağanak ve dolu yağışı etkili oluyor. 

Özellikle Ereğli ilçesi Aziziye Mahallesi’de etkili olan yağışlar su baskınlarına neden oldu, ekili alanlara zarar verdi.

Peki, Konya’da yeni haftada hava durumunun nasıl olacak, yağışlar devam edecek mi? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve bölgesinin 5 günlük hava tahmin raporunu güncelledi. Buna göre; yağışlar, Pazartesi gününden itibaren etkili olmaya devam edecek. Cuma günü ise yağış kenti terk edecek. 

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın, yağışların Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini:

konyada-yeni-haftada-yagis-devam-edecek-mi.jpgkonyada-yeni-haftada-yagis-devam-edecek-mi-001.jpgkonyada-yeni-haftada-yagis-devam-edecek-mi-002.jpgkonyada-yeni-haftada-yagis-devam-edecek-mi-003.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.