Konya’da yılın ilk 3 ayında en çok ve en az yağış alan ilçeler belli oldu

Kurak bir dönem geçiren Konya’da 2024 yılının ilk 3 ayında en çok ve en az yağış alan ilçeler belli oldu. İlk sırada 256 kilogram ile Seydişehir, son sırada 73 kilogram ile Tuzlukçu yer aldı. Karapınar, Emirgazi, Karatay ve Ereğli üst sıralara yükseldi.

Konya’da yılın ilk 3 ayında en çok ve en az yağış alan ilçeler belli oldu

2024 yılına kurak bir başlangıç yapan Konya, beklenen kar ve yağmur yağışını alamadı. Kentte çiftçiler gözlerini Nisan ve Mayıs ayı yağmurlarına çevirdi.

Kış aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Konya, bu yılı beyaz berekete hasret olarak geçirdi.

YILIN İLK 3 AYINDA EN ÇOK YAĞIŞ ALAN İLÇELERİ BELLİ OLDU

2024 yılının ilk 3 ayında Konya’da en çok ve en az yağış alan ilçeler belli oldu. Hava tahmincisi Kuttusi Demir, Ocak, Şubat ve Mart ayı yağış verilerini derledi. Verilere göre; ilk sırada 256 kilogram ile Seydişehir yer aldı. Seydişehir’i 202 kilogram ile Derebucak, 197 kilogram ile Beyşehir, 162 kilogram ile Bozkır ve 160 kilogram ile Hadim takip etti.

Özellikle son dönemlerde gerçekleşen yağışlarda Karapınar, Emirgazi, Karatay ve Ereğli ortalamanın üzerinde yağış alarak üst sıralara yükseldi.

konyada-yilin-ilk-3-ayinda-en-cok-ve-en-az-yagis-alan-ilceler-belli-oldu.jpeg

EN AZ YAĞIŞ ALAN İLÇE TUZLUKÇU OLDU

15 ilçe 100 kilogram ve üzeri yağış alırken, 16 ilçe 100 kilogramın altında kaldı. Şehirde en az yağış düşen ilçe 73 kilogram ile Tuzlukçu oldu.

Kentte son 1 ayda ise ilçelere düşen yağış miktarları ise şöyle:

konyada-yilin-ilk-3-ayinda-en-cok-ve-en-az-yagis-alan-ilceler-belli-oldu-001.jpeg

Hava tahmincisi Kuttusi Demir, “1 Mart - 31 Mart arası Konya'mızda

Mart ortalamalarına göre bazı konumlar iyi yağış alırken, bazı konumlar ortalamanın altında yağış almış. Özellikle son sıralarda görmeye alıştığımız Karapınar, Emirgazi, Karatay ve Ereğli bu dönemde güzel yağışlar alarak üst sıralara yükselmiş” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.