Konya'da YKS'ye girenler bu sene bir ilki yaşadı

Önceki yıllarda Çumra’dan sınava girecek öğrenciler, Konya’ya giderken, bu sene ÖSYM Sınav Merkezinin ilçede faaliyete geçmesiyle birlikte kendi ilçelerinde kolaylıkla sınava girebildiler.

Konya'da YKS'ye girenler bu sene bir ilki yaşadı

ÖSYM Sınav Merkezinin ilçede açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda sınav için Konya’ya gitmek zorunda kalan öğrenciler, bu yıl Çumra’da sınava girdiler.

Çumra’da eğitime katkı sağlayan bu gelişme ile beraber özellikle sınav stresi yaşayan öğrenciler ve velileri için ulaşım açısından çok büyük kolaylık sağlandığını belirten Çumra Belediye Başkanı Recep Candan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sınav heyecanı yaşayan öğrenciler ise yaşadıkları ilçede sınava girdikleri için memnuniyetlerini dile getirdi.

Öğrenciler ile birlikte sınav heyecanını paylaşan veliler Çumra’da eğitime katkı sağlayan bu gelişme için Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’a teşekkür etti.

onceki-yillarda-cumradan-sinava-girecek-ogrenciler-konyaya-giderken-bu-sene-osym-sinav-merkezinin-ilcede-faaliyete-gecmesiyle-birlikte-kendi-ilcelerinde-kolaylikla-sinava-girebilecek.jpeg

“ÇUMRA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

ÖSYM Sınav Merkezinin ilçeye kazandırılmasında uzun süreli çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Candan konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Milletvekillerimiz ile birlikte yaklaşık iki senedir yaptığımız çalışmalar sonucunda Çumra’mız üniversite sınavı yapılabilecek ilçeler arasına girdi. Sınavlarında öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum.

Çumra’da sınava girecek öğrenci bakımından sayı oldukça fazla. Eğer Sınav Merkezimiz faaliyete geçmemiş olsaydı bu öğrencilerimiz aileleriyle birlikte yol, trafik ve konaklama stresi çekeceklerdi. Böylelikle öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri bundan sonra rahat koşullarda sınava girme imkanı bulacak. Sınav Çumra’da 11 okulumuzda gerçekleşecek.

Çumra’mızın yanında komşu ilçelerimizden gelen öğrencilerimiz var. Velilerimizin ve öğrencilerimizin uzun süredir hayal ettiği ÖSYM Sınav Merkezi İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

ÇUMRA’DA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ   

Çumra’da Hafta sonu düzenlenecek YKS sınavı ile birlikte 3 bin 711 üniversite adayı sınav heyecanı yaşayacak.   

onceki-yillarda-cumradan-sinava-girecek-ogrenciler-konyaya-giderken-bu-sene-osym-sinav-merkezinin-ilcede-faaliyete-gecmesiyle-birlikte-kendi-ilcelerinde-kolaylikla-sinava-girebilecek-001.jpeg

BAŞKAN CANDAN’DAN TEŞEKKÜR

Başkan Candan açılamalarına şu cümleler ile devam etti:

“Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerek ÖSYM Başkanlığı ve gerekse YÖK nezdinde bu çalışmalarımızda bizlere destek olan; başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız AK Parti Ankara Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta'ya, Milletvekillerimize, Ak Parti Konya İl Başkanımıza, İl Başkan yardımcılarımıza, ilçe Başkanımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza Çumra'mız adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum