Konya’da Zeliha Akbulut’u öldüren koca olayı ayrıntılarıyla anlattı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde Hüseyin Akbulut, eşi Zeliha Akbulut’u silahla öldürmüştü. Sanığın yargılanmasına başlandı, cinayeti ayrıntılarıyla anlattı. “Normal kafada da olsam eşimi öldürürdüm” diyen Akbulut’un savunmasının her kelimesi kan dondurdu.

Konya’da Zeliha Akbulut’u öldüren koca olayı ayrıntılarıyla anlattı

Olay, 31 Ağustos 2023’te Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde yaşanmıştı.

İddiaya göre; Zeliha Akbulut, otomobilde 3 çocuğunun gözü önünde eşi Hüseyin Akbulut tarafından önce bıçaklanıp ardından da tabancayla öldürülmüştü.

Zeliha Akbulut'un cenazesi, memleketi Ilgın ilçesi Göstere Mahallesi'nde defnedildi. Çiftin olay sırasında yanlarında olan 1,5, 3 ve 6 yaşındaki çocukları devlet korumasına alındı.

Olaya ilişkin iddianame tamamlandı, tutuklanan sanık hakkında “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

konyada-zeliha-akbulutu-olduren-koca-olayi-ayrintilariyla-anlatti.jpg

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Akbulut ile maktul Zeliha Akbulut’un yakınları ve taraf avukatları katıldı.

EŞİNİN KENDİSİNİ ALDATTIIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Sanık Hüseyin Akbulut ifadesinde, eşinin olaydan yaklaşık 3 ay önce kendisini aldattığını iddia etti.

Bu nedenle eşiyle sürekli tartıştıkları, bir süre ayrı yaşadıklarını ifade eden Hüseyin Akbulut, olay günü köye gitmek üzere yola çıktıklarını, yolda çocuklarının da bulunduğu otomobillin içinde tekrar tartışmaya başladıklarını anlattı.

“NORMAL KAFADA DA OLSAM EŞİMİ ÖLDÜRÜRDÜM, ÇÜNKÜ BENİ ALDATMIŞTI”

Akbulut, maktulün torpidoda bulunan bıçağı aldığını, bu sırada araçtan indiklerini iddia ederek, "Eşim bıçakla önce kendi sol koluna vurdu. Ben de elinden bıçağı alarak ona birkaç kez vurdum. Tabanca üzerimdeydi, tabancayla da sıkmışım, hatırlamıyorum. Olay anında uyuşturucu etkisindeydim ama uyuşturucunun etkisinden dolayı öldürmüş değilim. Normal kafada da olsam eşimi öldürürdüm. Çünkü eşim beni aldatmıştı." beyanında bulundu.

konyada-zeliha-akbulutu-olduren-koca-olayi-ayrintilariyla-anlatti-001.jpg

Sanığın ifadeleri üzerine söz verilen maktul kadının babası Osman Y, sanığın kızına iftira attığını, alacağı cezayı hafifletmeye çalıştığını, Zeliha Akbulut’un çocuklarına ve ailesine düşkün, iyi bir anne olduğunu söyleyerek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Maktulün kız kardeşi Ayşe Y. de "Zeliha ile konuşmalarımızda sanığın uyuşturucu madde kullandığını ve yetiştirdiğini, olmayan şeyleri olur gibi gördüğünü anlatırdı. Maddi durumları iyi olmadığı için varlıklı bir insan olan babam ara sıra onlara yardımda bulunurdu. Zeliha, eşini aldatacak bir kadın değildi. Olsaydı neden böyle bir hayat yaşasın? Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

konyada-zeliha-akbulutu-olduren-koca-olayi-ayrintilariyla-anlatti-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.