Konya’daki Abdullah Atlı cinayetinde 2’si kadın 3 sanığın cezası belli oldu

Konya’nın Meram ilçesinde 23 yaşındaki Abdullah Atlı silahla vurularak öldürülmüştü. Olaya ilişkin yargılanan sanıklardan Alparslan A. “Öldürme kastım yoktu.” dedi. Mahkeme heyeti 2’si kadın 3 sanığın cezasını açıkladı.

Konya’daki Abdullah Atlı cinayetinde 2’si kadın 3 sanığın cezası belli oldu

Olay, 31 Aralık 2022'de Meram ilçesi Ahmet Özcan Caddesi'nde yaşandı.

İddiaya göre; 23 yaşındaki Ali Gönül, otomobiliyle aynı yaştaki arkadaşı Abdullah Atlı'yı sanayi sitesine götürmek için yola çıktı. Ahmet Özcan Caddesi'ne geldiklerinde araçtan inen Altı, çevreden tabancayla ateş edilmesiyle yaralandı. Yaralanan Abdullah Atlı, arkadaşı Ali Gönül tarafından otomobille Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

HASTANEDE ÖLDÜ

Tedaviye alınan Atlı, kurtarılamadı. Olayın ardından bölgedeki mobese ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Abdullah Atlı ile aralarında husumet bulunan ve 50 suçtan kaydı olan Alpaslan A., 2 suçtan kaydı olan sevgilisi Rabia T. ve Tuğçe E’yi gözaltına aldı. Suçlarını itiraf eden şüpheliler, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

3 SANIĞIN CEZASI BELLİ OLDU

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde Abdullah Atlı'nın (23) öldürülmesine ilişkin duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan A, Rabia T, Tuğçe E. ile taraf avukatları ve maktulün yakınları katıldı.

Söz verilen sanıklardan Alparslan A, maktulün kendisinden aldığı para karşılığında uyuşturucu vermediğini, aralarındaki husumetin buradan kaynaklandığını iddia etti. Olay günü sadece konuşmak istediğini öne süren Alparslan A, "Bir el silah sesi gelince o anın şaşkınlığıyla hedef gözetmeden ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Böyle bir olaya sebep olduğum için çok pişmanım." ifadesini kullandı.

konyadaki-abdullah-atli-cinayetinde-2si-kadin-3-sanigin-cezasi-belli-oldu.jpg

Sanıklardan Rabia T. de öldürme kastı taşımadığını, korkutmak amacıyla ayak bölgesine doğru ateş ettiğini savunarak, "Amacım öldürmek olsaydı daha yakın mesafede baş veya göğüs bölgesine ateş ederdim." dedi.

Sanıklardan Tuğçe E. de sanıklarla arkadaş olduğunu ama olayla ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Duruşmada açıklanan mütalaada, Alparslan A. ve kız arkadaşı Rabia T'nin suçunun sabit olduğu kaydedilerek, sanıkların müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Tuğçe E'nin de "suça yardım etme"den 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Alparslan A'ya müebbet hapis cezası vererek, herhangi bir indirim uygulamadı. Rabia T'ye verilen müebbet hapis cezası, "iyi hal" indirimiyle 25 yıla düşürüldü. Tuğçe E. de 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

konyadaki-abdullah-atli-cinayetinde-2si-kadin-3-sanigin-cezasi-belli-oldu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.