Konya’daki akıllara durgunluk veren olayda ifadeler ortaya çıktı

Konya’da lise öğrencisinin “Seni MİT'e memur olarak alacağız” vaadiyle cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin olayda ifadeler ortaya çıktı.

Konya’daki akıllara durgunluk veren olayda ifadeler ortaya çıktı

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya’daki bir lisede son sınıfta eğitim gören G.A.'nın (17), Kasım ayı başında derslerinde başarılı olduğu için 'MİT'e memur olarak' alınacağı vaadiyle kandırılarak hayatı karartıldı.

Okul müdürü H.A'nın, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diye kandırarak tanıştırdığı, evli ve 1 çocuk babası Ahmet Mandal’ın, G.A'ya günlerce cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

TUTUKLANDI

G.A'nın ailesinin şikayeti üzerine kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

2022/12/09/konyada-liseli-kiza-mite-alacagiz-vaadiyle-cinsel-istismar-iddialar-vahim-002.jpg

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma kapsamında ifadeler ortaya çıkarken, okul müdürü H.A.'nın “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. 

Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

“MİT DEĞİL DERNEK KARTI”

Okul müdürü H.A.'nın tanıştırmasıyla G.A.’yı günlerce istismar ettiği öne sürülen Ahmet Mandal'ın ifadesinde, "Taşıdığım MİT kimliği değil, bir derneğe ait kimlikti. Ben kimseye tecavüz etmedim, suçlamaları kabul etmiyorum" dediği bildirildi. 

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR

Öte yandan olayın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü de Rehberlik Araştırma Merkezi’nden 2 öğretmen görevlendirerek lise son sınıf öğrencisi G.A.’ya psikolojik destek sağlıyor. G.A.’nın isteğine bağlı okul değişikliği de yapılabileceği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum