Konya’daki AVM’lere aşı istasyonu kuruldu! Randevusuz uygulanıyor

Koronavirüs aşı uygulamasında her gün yeni bir rekora imza atan Türkiye’de bu kez alışveriş merkezlerinde aşı istasyonları kuruluyor. Bugün Konya’daki 3 AVM’de, oluşturulan aşı istasyonlarında, vatandaşlara randevu sorulmadan Kovid-19 aşısı yapılıyor.

Konya’daki AVM’lere aşı istasyonu kuruldu! Randevusuz uygulanıyor

Türkiye’de Kovid-19 ile mücadelede en etkili silah olan aşılamada her gün yeni bir rekor kırılıyor. Aşılamada öncelik verilen vatandaşlar soluğu sağlık kuruluşlarında alıyor ve aşı merkezlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde şu ana kadar 26 milyon 315 bin 353 kişi birinci doz, 14 milyon 319 bin 437 kişi de ikinci doz aşısını yaptırdı. Toplam yapılan aşı sayısı 40 milyon 634 bin 790’a yükseldi.

Konya’da şu ana kadar 626 bin 883 doz birinci, 362 bin 288 de ikinci doz olmak üzere 989 bin 171 koronavirüs aşısı yapılmış durumda.

KONYA’DAKİ AVM’LERDE AŞI İSTASYONU KURULDU

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, aşılamanın hızlanması için mobil ekiplerle sahaya indi. Mobil aşı ekipleri organize sanayi bölgelerinde başlattıkları aşılama çalışmalarına devam ederken, bugün de kentteki 3 alışveriş merkezinde aşı istasyonları kuruldu.

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor.jpeg

RANDEVUYA GEREK YOK

Real, Kent Plaza ve Novada alışveriş merkezlerindeki mobil aşı istasyonlarında, hem çalışanlar ve hem de AVM’ye gelen vatandaşlar aşılanıyor. Vatandaşlara randevu da sorulmuyor.

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-003.jpeg

“KORONAVİRÜSTEN KURTULUŞUN REÇETESİ AŞIDIR”

AVM’lerde açılan aşı istasyonlarını ziyaret ederek buralarda görev yapan sağlık çalışanları ve vatandaşlarla sohbet eden Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Koronavirüsten kurtuluşun reçetesi aşıdır. Bu nedenle normal sosyal hayatımız, okullarımızın ve üniversitelerimizin normal eğitime dönebilmesi ve iş hayatımızın pandemi öncesine dönmesi açısından aşı olmak çok çok önem arz etmektedir. Biz de İl Sağlık Müdürlüğü olarak bütün çalışanlarımızla birlikte bir seferberlik bilinciyle aşılama hizmetlerine devam etmekteyiz.” dedi.

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-001.jpeg

Hedeflerinin hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamadan aşılama hizmetlerine ulaşabilmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, Konya genelinde an itibari ile yaklaşık 990 bin aşı uygulaması yapıldığını ifade etti.

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-002.jpeg

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-004.jpeg

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-005.jpeg

konyadaki-avmlere-asi-istasyonu-kuruldu-randevusuz-uygulaniyor-006.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.