Konya’daki bu bina ile ilgili planlama değişti! 19 milyon lira harcanacak

Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi Dar-ül Mülk, Konya’da hayata geçiyor. Proje kapsamında Payitaht Müzesi olarak tasarlanan Konya Kılıçaslan Meydanı’ndaki bina, 19 milyon lira harcanarak Dar-ül Mülk sergi alanı olarak düzenlenecek.

Konya’daki bu bina ile ilgili planlama değişti! 19 milyon lira harcanacak

Dar-ül Mülk/Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi, 7 milyar 312 milyon 800 bin liralık dev yatırımla Konya’da hayata geçiyor.  

Projenin tanıtımını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kılıçaslan Meydanı’nda bulunan ve akıbeti merak edilen Payitaht Müzesi binasıyla ilgili yeni planlamalarını da anlattı.

DAR-ÜL MÜLK SERGİ ALANI OLACAK

Başkan Altay, çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

“Bir başka yeni projemiz Dar-ül Mülk sergi alanı. Burası Kılıçaslan Meydanı’nda bulunan bina. Payitaht Müzesi diye yapılmıştı, ama biz aslına uygun kalarak binada herhangi bir değişiklik yapmadık, fakat ismini Dar-ül Mülk sergi alanı olarak değiştirdik.

19 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILIYOR

Burada da şu an itibari ile 19 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. İnşallah bahar aylarında burası da açılmış olacak.

DAR-ÜL MÜLK SERGİ ALANINDA BUNLAR BULUNACAK

Yaklaşık 5000 metre karelik alana sahip Selçuklu Sultanları Müzesi, Sergi alanları, Miryakefalon Savaşının bir hologram sistemi ile canlandırdığı büyük bir panorama bölümümüz olacak. Selçuklu Sultanları Türbesi’ndeki sultanlarımızın masklarının da bulunduğu bir bölüm inşa ediyoruz.

Burada İl Kültür Müdürlüğümüz ve Kültür Bakanlığımızın çok ciddi desteği var.

Sultanlarımızı görebileceğiniz, her sultanın arkasında da Selçuklu dönemini temsil eden dönemin kapılarından oluşan bir alan inşa ediyoruz. Sergi alanlarından oluşan bir bölüm. Konya’ya gelenlerin ziyaret edebilecekleri bir alan olacak.

BİR HAYALİMİZ VAR

Çünkü bizim şöyle bir hayalimiz var. Artık türbe ziyaretine gelen özellikle tur otobüslerinin Mevlana bölgesinde kalıp Dar-ül Mülk’ün olduğu alana kadar turistlerin yürümesini arzu ediyoruz. Arada bir herhangi indirme bindirme işlemi yapmamayı planlıyoruz. Bu projeler tamamlandığında şehrimize çok büyük bir katkı sağlayacak.”

İşte Altay'ın o açıklamaları projeden görüntüler:

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum