Konya'daki bu kapsül 2046'da açılacak! Kredi kartı ve para bıraktılar

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunları geleceğe mesaj bıraktı. Öğrenciler beton ve çelikten hazırlanan 'geleceğe mesaj' kapsülünün içine mesaj ve objeler bıraktı. Kapsül 2046 yılında açılacak.

Konya'daki bu kapsül 2046'da açılacak! Kredi kartı ve para bıraktılar

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Törende, mezun olan öğrenciler hayallerini, beklentilerini ve hedeflerini yazdıkları mesaj kapsüllerini, 2046 yılında açılmak üzere geleceğe mesaj kapsülü sütununa yerleştirdi.

konyadaki-bu-kapsul-2046da-acilacak-kredi-karti-ve-para-biraktilar6.jpg

Beden Eğitimi Bölümü'nden birincilikle mezun olan Berkay Karslı “Dün KPSS açıklandı, Türkiye genelinde 165’inci olmuşum. Atandım büyük ihtimalle onu bekliyorum. 25 yıl sonrası için mesaj bıraktım. Nerede olacağım, neler yapacağımdan bahsettim. İçerisine ilk kullandığım kredi kartımı koydum” dedi.

konyadaki-bu-kapsul-2046da-acilacak-kredi-karti-ve-para-biraktilar3.jpg

İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’incisi Nidanur Işık ise “Kapsülde kendime bir mektup yazdım. Kendimle ilgili hatırlatmalar yazdım. İçine de arkadaşlarımla olduğum bir fotoğraf koydum. 25 yıl çok uzun bir süre, bu olmasaydı hatırlayamayacağım şeyler olacak ancak kapsül açıldığında bunları hatırlayacağım” diye konuştu.

konyadaki-bu-kapsul-2046da-acilacak-kredi-karti-ve-para-biraktilar4.jpg

Kapsül içine para koyduğunu söyleyen Hukuk Fakültesi 1’incisi Oğuz Kaan Kuru da “Dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Kapsülün içine hem madeni hem de kağıt para koydum. Yadigarım olan kalemlerimi koydum” dedi. 

konyadaki-bu-kapsul-2046da-acilacak-kredi-karti-ve-para-biraktilar2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.