Konya’daki bu okullarda geleneksel oyunlar gelecek nesillere aktarılıyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şehirdeki farklı okulların bahçelerinde oluşturduğu geleneksel oyun alanlarıyla öğrenciler hem öğreniyor hem de hareketleniyor.

Konya’daki bu okullarda geleneksel oyunlar gelecek nesillere aktarılıyor

Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı Genelgesi ve Bizim Okulumuz kapsamında hazırlanan "Şehrimiz İmzamız" projesi ile okul bahçelerinde geleneksel oyun alanları düzenlenmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda, Konya Meram Niyazi Usta İlkokulu, Karapınar Kayalı İlkokulu, Kulu Mevlana İlkokulu ve Kadınhanı Ata İçil Anadolu Lisesi okul bahçelerine geleneksel oyun alanları çizildi.

konyadaki-bu-okullarda-geleneksel-oyunlar-gelecek-nesillere-aktariliyor.jpg

Öğrencilerin kültür ve medeniyetlerine yabancılaşmalarını önlemek amacıyla hazırlanan "Şehrimiz İmzamız" projesi ile öğrencilerin kendini tanıması ve kendini başkalarından ayıran özelliklerinin bilincine varması, oynarken diğer insanlarla iletişim kurmayı, paylaşmayı, birlikte problemleri çözmeyi, iş birliği ve yardımlaşmayı öğrenmesi, sosyal kuralları ve etik değerleri oyun yoluyla kazanması, oyun yolu ile hem el-parmak gibi küçük kasların hem de bacak-kol gibi kasların gelişiminin desteklenmesi, özellikle fizik gücü gerektiren oyunlarla vücut sistemini çalıştırarak büyümeye yardımcı olması, yaşam için gerekli olan davranış bilgi ve becerileri oyun içinde kendiliğinden öğrenmesi amaçlanıyor.

konyadaki-bu-okullarda-geleneksel-oyunlar-gelecek-nesillere-aktariliyor-001.jpg

Çalışmayla çocukların, oyunlarla mutlu olmaları, çok yönlü gelişmeleri ve yaşam biçiminde özverili olabilmenin yollarını daha kolay bulmaları da sağlanıyor.

konyadaki-bu-okullarda-geleneksel-oyunlar-gelecek-nesillere-aktariliyor-002.jpg

konyadaki-bu-okullarda-geleneksel-oyunlar-gelecek-nesillere-aktariliyor-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.