Konya’daki Büyükşen çifti cinayetinde duruşma tarihi belirlendi

Konya’nın Karatay ilçesinde 4 yıl önce yaşanan ve hala Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen çifti cinayetinde ilk duruşma tarihi belli oldu. 3’ü tutuklu 4 sanık, 21 Eylül’de ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Konya’daki Büyükşen çifti cinayetinde duruşma tarihi belirlendi

Türkiye’nin 4 yıldır konuştuğu Büyükşen çifti cinayetinde yargılama başlıyor.

Olay, 3 Eylül 2018'de, Konya’nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana gelmişti.

Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti.

Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı.

Eve gelen jandarma ekipleri, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu.

Büyükşen çiftinin aynı mahallede oturan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi Esra Taş'ın, ayrılma nedeni olarak Hüseyin K'nin annesi ve babasını sorumlu tuttuğu ve adresin karıştırılması sonucu da Büyükşen çiftinin öldürüldüğü öne sürüldü. 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede; azmettirici olarak tutuklu sanıklardan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir ile çifte adresi tarif eden aynı mahallede oturan Zekeriya Okşen ile çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 3'er yıla kadar yargılanmaları talep edildi.

Ertuğrul Çelik hakkında ayrıca Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen'i yaraladığı için de 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İLK DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan iddianame kabul edildi, sanıkların yargılanmasına 21 Eylül 2022 tarihinde başlanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.