Konya’daki dernek şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyetini yerine getirdi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit düşmüştü. Şehidin “Afrika ülkesinde su kuyusu açtırılması” vasiyeti, Konya'daki dernek tarafından yerine getirildi.

Konya’daki dernek şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyetini yerine getirdi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 21 Haziran’da Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit olmadan 3 gün önce çektiği videoda, “Eğer şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum.” diye vasiyette bulunmuştu.

Şehidimizin vasiyetinin ortaya çıkmasının ardından hayırsever vatandaşlar harekete geçti.

Konya merkezli olan ve gönül coğrafyamızdaki yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleriyle dikkat çeken İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği, şehidimizin vasiyetini yerine getirmek ve anısını yaşatmak için çalışma yaptı.

konyadaki-dernek-sehit-mehmet-ali-horozun-vasiyetini-yerine-getirdi.jpg

Dernek tarafından Afrika’da su kuyusunun açığının çok fazla hissedildiği Çad’da şehidimizin adına su kuyusu açtırıldı.

konyadaki-dernek-sehit-mehmet-ali-horozun-vasiyetini-yerine-getirdi-001.jpg

İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “21 Haziran'da Astsubay Mehmet Ali Horoz’un Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olduğunun haberini aldık. Sonra haberlerde vasiyet videosunu izledik. Malumunuz videosunda sanki şehit olacağını hissetmiş gibi ‘Şehit olursam Afrika’da su kuyusu açtırın’ diyordu. Bunun üzerine İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği Ailesi olarak hemen harekete geçtik. Çad’da gece-gündüz çalışarak suyu açtırdık. Bu devlet için, bu bayrak için, bu topraklar için, bu millet için şehit olan Mehmetlerimize bir kuyu değil, binlerce on binlerce kuyu az olur. İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.