Konya’daki dev organizasyonda kaç sağlık çalışanı görev yapacak?

Konya’da 09-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hazırlıkları tamamlandı. Konya Sağlık Müdürlüğü, aldığı tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. İşte, dev organizasyonda görev yapacak sağlık çalışanı sayısı.

Konya’daki dev organizasyonda kaç sağlık çalışanı görev yapacak?

Konya, 9-18 Ağustos 2022 tarihleri arasındaki tarihi organizasyona hazır.

Yarın (09 Ağustos 2022) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları, izleyicilere şölen yaşatacak.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 09 - 18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında alınan sağlık tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

KONYA 2021 İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI’NDA KAÇ SAĞLIK PERSONELİ GÖREV YAPACAK?

Kampüs alanında yer alan Oyunlar Köyü Sağlık Merkezi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Prof. Dr. Koç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı ve 5. İslami Dayanışma Oyunları Sağlık Koordinatörü Uz. Dr. Engin Dinç’den yapılan hazırlıklar ile ilgili detaylı bilgiler aldı.

Prof. Dr. Mehmet Koç, 24 branştan yaklaşık yaklaşık 4 binden fazla sporcunun katılacağı spor müsabakaları için 30 hekim, 200’ü aşkın sağlık personeli ve 30 ambulansın görev yapacağını söyledi.

konyadaki-dev-organizasyonda-kac-saglik-calisani-gorev-yapacak.jpg

Koç, “Oyunlar Köyü’nde kurduğumuz sağlık merkezimiz, müsabaka ve antrenman alanlarında ise sağlıkçılarımız ve ambulanslarımız yaşanabilecek her türlü sağlık sorununa en hızlı müdahale edecek şekilde hazırlıklarını tamamlamışlardır” dedi.

Prof. Dr. Koç, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda konumlanan mobil komuta aracı ile de sporcu kafileleri ile ilgili ihbarların hızlı bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Oyunlar Köyü Sağlık Merkezi’nin, sporcu kafilelerinin ilimize gelmeye başladığı 31 Temmuz tarihinden bu yana hizmet sunduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, “Oyunlar Köyü’nde kurduğumuz Sağlık Merkezi’nde 4 pratisyen hekim, 1 ortopedist, 1 spor hekimi olmak üzere 6 hekim, 40 Sağlık personeli ve 2 ambulansımız görev yapmaktadır. Ana hastane olarak belirlediğimiz Konya Şehir Hastanesi’nde ayrılan özel alanda ise 24 saat esasına göre hekim ve sağlık personelimiz ile hizmet verilmektedir” dedi. Prof. Dr. Koç, katılımcıların konakladığı Oyunlar Köyü’nde pandemi tedbirlerinin uygulandığını ve PCR testlerinin düzenli olarak yapıldığını da sözlerine ekledi. 

konyadaki-dev-organizasyonda-kac-saglik-calisani-gorev-yapacak-001.jpg

konyadaki-dev-organizasyonda-kac-saglik-calisani-gorev-yapacak-002.jpg

konyadaki-dev-organizasyonda-kac-saglik-calisani-gorev-yapacak-003.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.