Konya’daki FETÖ operasyonunda market detayı

Konya merkezli 4 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan M.G’nin, eşinin üzerine açtığı markette FETÖ’den işlem yapılan emekli emniyet müdürü ile meslekten ihraç hemşireyi çalıştırdığı ortaya çıktı.

Konya’daki FETÖ operasyonunda market detayı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, geçen hafta Konya merkezli Mersin, Karaman ve Kocaeli'nde örgütün güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen ve 14 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında ihraç polisler, daha önce FETÖ'den işlem yapılan emekli emniyet müdürü, ihraç sağlık personelleri ile çeşitli meslek gruplarından esnafların olduğu belirlendi.

ÇALAŞINLAR DA ÖRGÜT ÜYESİ

Şüphelilerden M.G'nin, merkez Selçuklu ilçesinde eşinin üzerine açtığı marketin ise örgüt yuvası olduğu belirlendi. Sabah'ta yer alan habere göre; markette çalışan ve zaman zaman orada kalan H.K'nin daha önce FETÖ'den işlem gören ve dosyası istinafta olan emekli emniyet müdürü olduğu tespit edildi. Bir diğer market çalışanı M.O'nun ise FETÖ'den ihraç sağlık memuru olduğu, 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı ortaya çıktı. Ayrıca markete gelenlerin de genelde örgütle bağlantılı veya örgütten işlem görmüş kişiler olduğu saptandı.

konyadaki-feto-operasyonunda-market-detayi.webp

MARKETTEN ZARFLARLA ÖRGÜT ÜYELERİNE PARA DAĞITILDI

Yapılan incelemelerde cezaevlerinde bulunan örgüt üyelerinin markete gelen ailelerine zarflarla para verildiği tespit edildi. Kime ne kadar para verileceği zarfların üzerine isimleri yazılarak belirlendiği de ortaya çıktı. Kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.O. dışındaki 13 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 10 şüpheli adli kontrol kararıyla, 1 şüpheli de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

konyadaki-feto-operasyonunda-market-detayi-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.