Konya'daki Hayvan Barınağında hayvanlara eziyet olayında flaş gelişme

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, "Konya'daki Hayvan Barınağındaki hayvanlara eziyet " haberine konu olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Başkan Uğur İbrahim Altay da sorumluların açığa alındığını duyurdu.

Konya'daki Hayvan Barınağında hayvanlara eziyet olayında flaş gelişme

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı,  "Konya'daki Hayvan barınağındaki hayvanlara eziyet " haberine konu olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir kısım sosyal medya ve basın kuruluşlarında yer alan "Konya'daki Hayvan barınağındaki hayvanlara eziyet " haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 24.11.2022 tarihinde soruşturma başlatılmış olup 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle  titizlikle yürütülmektedir.”

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, "Belediyemize ait Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan olay, duyulduğu ilk andan itibaren, gece tüm yönleriyle incelenmiş, sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır. Olay, tüm yönleriyle hassasiyetiyle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi ve şu bilgilere yer verildi:

 

konyadaki-hayvan-barinaginda-hayvanlara-eziyet-olayinda-flas-gelisme.jpeg

BAŞKAN ALTAY'DAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuya iliştin şunları kaydetti: 

"Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz."

 

konyadaki-hayvan-barinaginda-hayvanlara-eziyet-olayinda-flas-gelisme.jpg

Konya Valiliği açıklaması ise şöyle:

konyadaki-hayvan-barinaginda-hayvanlara-eziyet-olayinda-flas-gelisme-001.jpg

konyadaki-hayvan-barinaginda-hayvanlara-eziyet-olayinda-flas-gelisme-002.jpg

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.