Konya’daki iki hastanenin fotoğrafları sosyal medyanın gündeminde

Konya Şehir Hastanesi ve Meram Devlet Hastanesi’nde çekilen iki fotoğraf, sosyal medyanın gündeminde. Şehir Hastanesi Acil Servisindeki yoğunluğun yer aldığı fotoğrafların diğerinde Meram Devlet Hastanesi Acil Servisinde sessizlik hakim olduğu görülüyor.

Konya’daki iki hastanenin fotoğrafları sosyal medyanın gündeminde

Koronavirüs (Kovid-19) salgını Konya’da dönem dönem yoğun olarak yaşandı. Şehir Hastanesi’nin önemi de pandemiyle birlikte ortaya çıktı. 

Hasta sayısının oldukça arttığı dönemlerde, 5 Ağustos 2020 tarihinde hizmet vermeye başlayan Konya Şehir Hastanesi adeta ilaç oldu. 

Kentteki diğer hastanelerde pandemi hastalarının tedavileri devam ederken, pandemi dışı hastalar için Konya Şehir Hastanesi ayrıldı. 

Poliklinik, acil, doğum ve ameliyat hizmetlerinin yürütüldüğü hastane, pandemi dışı hastaların gönül rahatlığıyla yönlendirildiği bir sağlık üssü haline oldu.

ÇOCUK ACİL BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATTI

Vaka ve vefat sayısındaki düşüşle birlikte Konya Meram Devlet Hastanesi, eski adıyla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, geride bıraktığımız ay itibariyle diğer hastalara da poliklinik hizmeti vermeye başladı. 

Özellikle Çocuk Acil Servis bölümünün haftanın 7 günü 24 saat hizmet veremeye başlamasıyla birlikte Konya Şehir Hastanesinin yükü alındı, vatandaşlar sağlık hizmetinden daha hızlı şekilde yararlandı ve sıra beklemenin önüne geçildi. 

“YETİŞKİN ACİL SERVİS DE AÇILSIN” ÇAĞRISI

Ancak son dönemde Konya Şehir Hastanesi’ndeki Yetişkin Acil Servis bölümünde de yoğunluk yaşanıyor.

konyadaki-iki-hastanenin-fotograflari-sosyal-medyanin-gundeminde.jpeg

Çocuk Acil Servisin açılmasıyla Şehir Hastanesinin yükünü alan Meram Devlet Hastanesindeki Yetişkin Acil Servis bölümü ise boş. 

konyadaki-iki-hastanenin-fotograflari-sosyal-medyanin-gundeminde-002.jpeg

Sosyal medyada her iki hastaneden çekilmiş fotoğraf karesini paylaşan vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyor. 

konyadaki-iki-hastanenin-fotograflari-sosyal-medyanin-gundeminde-001.jpeg

Özellikle Meram bölgesinde başka bir devlet hastanesi bulunmadığını belirten vatandaşlar, hem Şehir Hastanesindeki yoğunluğun azaltılması hem kendilerine daha hızlı hizmet verilmesi hem de hastanenin atıl vaziyetten kurtarılması için ilgililere çağrıda bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum