Konya’daki komşu cinayetinde verilen cezaya aile tepkili

Konya’da komşular arasında kameriye yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada Metin Kurum’u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık İbrahim İlbay, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 15 yıl hapse mahkum oldu. Kurum’un ailesi karara tepkili.

Konya’daki komşu cinayetinde verilen cezaya aile tepkili

Olay, 8 Temmuz 2023 tarihinde Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesinde bulunan bir sitenin önünde yaşanmıştı.

İddiaya göre; İbrahim İlbay, üst kat komşusu Metin Kurum'u apartmanın bahçesinde önce demir sopayla dövüp, ardından da bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan İlbay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İlbay hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesince yargılaması yapılan İlbay'ın raporlara göre 4,63 promil alkollü olduğu tespit edildi. Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan sanığın cezasını ilk eylemin kim tarafından geldiği belli olmadığı gerekçesiyle 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasını 15 yıla düşürdü.

konyadaki-komsu-cinayetinde-verilen-cezaya-aile-tepkili.jpg
Hayatını Kaybeden Metin Kurum

“2 GÜN ÖNCE ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ”

Eşi gözleri önünde öldürülen Gülay Kurum verilen karara tepki gösterdi. Olaydan iki gün önce ölümle tehdit edildikleri gerekçesiyle karakola gidip, eşiyle birlikte şikayetçi olduğunu anlatan Kurum, "17 yıldır orada oturuyorduk. Ancak olaydan 1 yıl önce bunlar alt katımıza taşınınca hayatımızı zindana çevirdiler. Elimizi bile yıkasak ses yapıyorsunuz deyip, kapımıza dayanıyorlardı. Sürekli küfür ve hakaretlere maruz kaldık. Olaydan iki gün önce sanığın kendisi ve eşi M.İ., 'Sizi öldüreceğiz, ölünüzü dirinizi kaybedeceğiz' diyerek ölümle tehdit etti. Bunun üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olduk" dedi.

konyadaki-komsu-cinayetinde-verilen-cezaya-aile-tepkili-001.webp

ÖNCE KAMERİYEYİ YIKTI, SONRA ÖLDÜRDÜ

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; İbrahim İlbay, olay günü polis merkezinden aranarak, hakkında şikayet olduğunu ve ifade vermesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine sinirlenen İlbay, Metin Kurum'a ait bahçedeki kameriyeyi yıktı. Bunu gören Kurum'un küçük oğlu durumu ablasına haber verdi. Ablada durumu emniyete bildirdi. Sanık İlbay, kameriyeyi yıktıktan sonra eve gidip, camda Kurum'un gelmesini bekledi. Bu sırada Metin Kurum eşi ile birlikte pazardan eve göndü. Kurum'un geldiğini gören İbrahim İlbay, demir sopa ve bıçağı alıp, aşağıya inerek Metin Kurum'a saldırdı. Olay tarihinden 2 ay öncede yine tehdit ve hakaretlere maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldukları ortaya çıkan Gülay Kurum, "Bize zarar verecekleri ortadaydı. Kapımıza gelip tekmelemeler, küfür etmeler hep bunlardaydı. Ben eşimi kaybettim, çocuklarım babasız kaldı. Bir de üstüne verilen bu ödül gibi ceza. Tehdit edilen, küfür edilen, katledilen biz, indirimi alan o oldu. Ben şimdi eşimin mezarının başına nasıl gideceğim? Ben adalet istiyorum. Bu verilen haksız karardan dönülmesini istiyorum" dedi.

konyadaki-komsu-cinayetinde-verilen-cezaya-aile-tepkili.webp

AVUKAT: ÖLDÜRMEYİ ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

Kurum ailesinin avukatı Mevlüt Yıldırım ise yaptığı açıklamada, "Verilen bu karar bizce hukuka aykırıdır. Sanığın daha önce maktulü ve aileyi tehditte bulunduğu maktulün ve aile bireylerinin daha önce kolluk birimlerine şikayette bulunduğu yönündeki tüm deliller dosyada mevcut. Sanığın maktulü öldürmeyi daha önceden planladığı olay örgüsünden anlaşılmaktadır. Olay günü sanık maktul ve eşinin evine gelmesini evinin balkonunda beklemiş, akabinde aşağı inerek maktulü sopa ile darp etmiş akabinde bıçaklayarak öldürmüştür. Bu nedenle haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin sanık hakkında verilen cezada uygulanması söz konusu değildir. Verilen bu karar hukuki ve vicdani açıdan bizce hatalıdır. Dosyamızın sonuna kadar takipçisi olacak ve üst mahkemeye itirazımızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

konyadaki-komsu-cinayetinde-verilen-cezaya-aile-tepkili-002.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.