Konya’daki Milli sporcunun yaşadığı binaya bu afiş asıldı

Türkiye’yi 2024 Paris Olimpiyatlarında temsil edecek ve Konya’da yaşayan sporcuya bir sürpriz yapıldı ve Konya’daki evine bu afiş asıldı. Görenler gören dönüp bir daha baktı.

Konya’daki Milli sporcunun yaşadığı binaya bu afiş asıldı

Geçtiğimiz yıl Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenmekte olan ISSF Tüm Dallar Dünya Şampiyonası Skeet Kadınlar müsabakasında ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Sena Can, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotasının sahibi olmuştu.

Milli sporcumuz aynı şampiyonada 121 puan alarak Türkiye Rekoru da kırdı.

ŞAMPİYONUN EVİNE SÜPRİZ AFİŞ!

Atıcılık Kadınlar Skeet kategorisinde Türkiye rekorunun sahibi olan ve ülkemizi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık branşında temsil etmeye hak kazanan Sena Can’a bir sürpriz de Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi.

konyadaki-milli-sporcunun-yasadigi-binaya-bu-afis-asildi.jpeg

Sena’nın Konya’daki evine asılan pankartta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak imzasıyla şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin gururu Sena Can, 2024 Paris Olimpiyatlarında başarılar dilerim”

konyadaki-milli-sporcunun-yasadigi-binaya-bu-afis-asildi-001.jpeg

AVCI BABANIN ŞAMPİYON ATICI KIZI

Avcı babasından etkilenerek atıcılığa merak salan Türkiye şampiyonu Sena Can, babasının teşvikiyle 2016'da atıcılık sporuyla tanıştı. Can, ilk zamanlar atıcılığa karşı olan ön yargılarından kısa sürede kurtularak, bu spora ilgi duymaya başladı.

Can, ilk kez gittiği atış poligonundaki herkesin erkek olması ve atıcılığın zor bir spor olarak görünmesinin gözünü korkutmasına izin vermedi. İlk atışını, Trap-Skeet Milli Takımlar Antrenörü Ali Rıza Bilgin ve babasıyla gerçekleştiren Can, bu yoldaki ilk heyecanını da yaşamış oldu. Başarılarıyla ve azmiyle milli takıma seçilen Can, Türkiye şampiyonlukları elde etti, rekorlar kırdı.

2019 yılında Cumhuriyet Kupası’nda genç kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı. Aynı yıl Türkiye şampiyonu olup Milli Atıcılık Takımına seçildi.

konyadaki-milli-sporcunun-yasadigi-binaya-bu-afis-asildi-002.jpeg

2021 yılında Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazanan sporcu, 2022 Akdeniz Oyunları’nda dokuzuncu sırada yer aldı.

2023 ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası’nda 121 isabetle Türkiye rekoru kırıp yedinci oldu ve 2024 Paris Olimpiyatları kotasına girmeye hak kazandı.

konyadaki-milli-sporcunun-yasadigi-binaya-bu-afis-asildi-003.jpeg

Ailesiyle birlikte Bursa'dan Konya'ya gelen ve Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğrenim gören Can, Konya’da Bilgin Atıcılık Kulübünde antrenör Ali Rıza Bilgin tarafından olimpiyatlara hazırlanıyor.

konyadaki-milli-sporcunun-yasadigi-binaya-bu-afis-asildi-004.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.