Konya’daki mimar Necati Şadi Kılıç cinayetinin altından para ve kıskançlık çıktı

Konya’da mimar Necati Şadi Kılıç'ın öldüğü, Hasan Aktepe’nin ağır yaralandığı silahlı kavganın zanlısı emlakçı Mevlüt T, adliyeye sevk edildi. Olayın para ve kıskançlık nedeniyle yaşandığı, zanlının yakalanmasa bir kişiyi daha vuracağı iddia edildi.

Konya’daki mimar Necati Şadi Kılıç cinayetinin altından para ve kıskançlık çıktı

Konya’da para ve kıskançlık nedeniyle arkadaşlar arasında çıkan kavgada mimar Necati Şadi Kılıç'ı öldürüp Hasan Aktepe’yi ağır yaralayan zanlının adliyeye sevk edilirken sarf ettiği sözler şok etti.

Dün gece Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde yaşanan ilk olayda, iddiaya göre; emlakçılık yapan Mevlüt T., daha önceden inşaat işlemleri için verdiği para nedeniyle aralarında husumet oluşan arkadaşı Hasan Aktepe’yi av tüfeği ile vurduktan sonra boğazını bıçakla kesip olay yerinden kaçtı.

DURUMU AĞIR

Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Aktepe, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti.jpg

İKİNCİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİ

Olayın ardından Mevlüt T, kısa süre sonra Yazır Mahallesi Topak Sokak üzerinde bulunan mimar arkadaşı Necati Şadi Kılıç'a ait mimarlık ofisine gitti. Burada Mevlüt T, arkadaşı Hasan A’yı vurduğu av tüfeği ile mimar Necati Şadi Kılıç'ı vurarak olay yerinden kaçtı.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-001.jpg

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Göğsünden vurularak ağır yaralanan Necati Şadi Kılıç'ı fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Necati Şadi Kılıç'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-002.jpg

CİNAYETTEN HEMEN SONRA YAKALANDI

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden kaçan Mevlüt T'yi yakalamak için çalışma başlattı. Mevlüt T, stadyum yakınlarında gözaltına alındı.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-003.jpg

CİNAYETİN SEBEBİ; PARA VE KISKANÇLIK

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Mevlüt T. ilk ifadesinde, şunları söyledi:

“Kız arkadaşım İ.E. ile iş kurmak için 2 milyon liraya yakın kredi çektikten sonra İ.E, Hasan Aktepe ile tanıştı, kendisini ise masör olarak tanıttı. İş kurmak için bir arsa sahibi ile anlaştıktan sonra arsaya belli bir ücret ödedim. Daha sonra kız arkadaşım İ.E. ve Hasan Aktepe ile inşaat işlemleri için mimar Necati Şadi Kılıç ile tanıştık. İşlemler için mimarlık ücretlerinin zaman zaman ödemesini yaptım. Daha sonra inşaat işlemlerinin ilerlemediğini fark ettim. Bunun ardından kız arkadaşım İ.E. ile Hasan Aktepe’nin Antalya’ya tatile gittiklerini öğrendim. Daha sonra onları evde bekledim ve eve geldiğinde Hasan Aktepe’yi vurduktan sonra mimar Necati Şadi Kılıç’ın ofisine giderek onu da aynı av tüfeği ile vurdum.”

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-004.jpg

YAKALANMASA BİR CİNAYET DAHA İŞLEYECEKTİ

Zanlı Mevlüt T'nin yakalanmamış olsa kız arkadaşı İ.E.’yi de vuracağı öne sürüldü.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-005.jpg

“SIRASI GELEN GİDER”

Şüphelinin Hasan Aktepe’nin evine ardından da mimar Necati Şadi Kılıç vurduktan sonra olay yerine av tüfeği ile geliş ve gidiş anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık raporu için Konya Numune Hastanesine getirildi. Burada gazetecilerin pişman mısın sorusuna Mevlüt T, "Sırası gelen gider, kimse dolandırıcılık yapmayacak" cevabını verdi.

Şüphelinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri...

TUTUKLANDI

Şüpheli daha sonra adliyeye sevk edildi. Mevlüt T, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konyadaki-mimar-necati-sadi-kilic-cinayetinin-altindan-para-ve-kiskanclik-cikti-006.jpg

Yer Konya! 2 saat arayla arkadaşlarından birini öldürdü, diğerini yaraladı

Yer Konya! 2 saat arayla arkadaşlarından birini öldürdü, diğerini yaraladı

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.