Konya’daki pazarcı cinayetinin sanıkları hakim karşısında! Her şeyi anlattılar

Konya’da 19 yaşındaki İsmail Kurul’un hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı pazarcılar arasındaki kavganın sanıkları hakim karşısına çıktı. Sanıklar, bin TL yüzünden çıktığı iddia edilen kavganın sebebini ayrıntılarıyla anlattı.

Konya’daki pazarcı cinayetinin sanıkları hakim karşısında! Her şeyi anlattılar

18 Ocak’ta, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde, pazarcı esnafı arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıkmış, olayda ikisi ağır 4 kişi yaralanmıştı. Alacak meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavganın ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan 19 yaşındaki İsmail Kurul hayatını kaybetmişti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Sanıklar, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısın açıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Muhammet Bardakçı, tutuksuz yargılanan sanıklar Gökhan Nurkoyuncu, Hüseyin Bardakçı, Alişan Bardakçı, Yaşar Bardakçı, Şevket Mutlu, Ahmet Akın, Rahmi Özkan ve taraf avukatları katıldı.

“KARDEŞİMİ ARAYIP 1000 TL İSTEMİŞ”

Tutuklu sanık Muhammet Bardakçı, pazarda esnaf komşusu olan Şevket Mutlu ile olay gününe kadar bir kavga, tartışma yaşamadıklarını öne sürdü. Olay günü Şevket Mutlu'nun kardeşini arayıp bin lira para istediğini ileri süren Bardakçı, "Kendisine borcumuzun olduğunu iddia etmiş. Babam 'Öyle bir şey yok' deyince olayın akşamı pazar yerinde toplandık. Tezgahımızı toplayacaktık. Yaşar abi Şevket'in yanına bu durumları sormaya gitti. Şevket o sırada arabadaydı. Yaşar abim şoför kapısından 'Ne parası' diye sordu. Sonrasında tanımadığım 3 şahıs pazar yerine geldi. Bu şahıslar ateş başında ısınıyorlardı.

“ELLERİNE DEMİR SOPA VE BIÇAK ALARAK GELDİLER”

Yaşar abi ve Şevket arasında tartışma çıkınca o 3 kişiden maktul İsmail Kurum ve diğer iki kişi, ellerine demir sopa ve bıçak alarak geldiler. Bunun üzerine ben de bıçağımı çıkardım. Biri başıma vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Bıçağı kime vurduğumu hatırlamıyorum. Ben can havliyle ailemi korumak istedim." ifadelerini kullandı.

Bardakçı, pazarda yeşillik sattıklarını, Mutlu'nun da yan tarafta sebze sattığını, ara sıra aralarında yer kavgası yaşandığını söyledi.

"ÇOLUK ÇOCUKTAN NE PARASI İSTİYORSUN, NE BORCU?"

Sanık Yaşar Bardakçı da olay günü kavga niyeti taşımadıklarını öne sürdü.

Olay günü kardeşinin kendisini arayarak "Şevket borcunu istiyor." dediğini anlatan Yaşar Bardakçı, "Akşam pazara gittik. Şevket'e 'Çoluk çocuktan ne parası istiyorsun, ne borcu' dedim. 'Babama sorayım' dedi. Meğer babasını arayacağına adamlarını arıyormuş. 3 kişi bir anda önümde bitti. 'Şevketle aramızda hallederiz biz' demeye kalmadan arbede çıktı, olanlar oldu. Maktul bana tornavida atarken Muhammet görmüş, araya girmeye çalışmış. Benim elimde bıçak ya da sopa yoktu. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

“PAZAR YERİNDE HUSUMETİMİZ VARDI”

Müşteki sanık Şevket Mutlu ise Bardakçı'ların olayı yanlış anlattığını, olaydan önce pazar yerinde komşu olmalarından kaynaklı bazı sorunlar yaşadıklarını, çok kez sorunlarını dile getirmelerine rağmen karşılıklı olarak çözemediklerini iddia etti. Mutlu, "Onlarla pazar yerinde husumetimiz vardı. Bu husumet bir yıl öncesine dayanıyordu. Benim tezgahımın altına su döküp benim çalışmamı engelliyorlardı. Olaydan bir hafta önce de beni tehdit ettiler. Olay günü tezgahımda tek başımaydım. Yaşar Bardakçı karşı tarafıma tezgah açtı. Oğlu ve babası da yan tarafa tezgah açtı. Yine su döktüler. Ardından aramızda tartışma çıktı. Beni öldürmekle tehdit ettiler." diye konuştu.

Şevket Mutlu, üzerine atılı suçlamaları reddetti, sanıklar Hüseyin, Muhammet, Yaşar ve Alişan Bardakçı'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Bardakçı'nın tutukluluk halinin devamına karara vererek duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.