Konya’daki platonik aşk cinayetinde gerekçeli karar açıklandı! Öksürükten bile…

Konya’da platonik aşk beslediği Şeyma öğretmen ve kardeşini öldüren annesini de öldüren sanığa verilen cezanın gerekçesi belli oldu. Kararda, sanığın, öldürdüğü Şeyma'nın öksürüğünü bile iletişim kurma amaçlı olarak algıladığı belirtildi.

Konya’daki platonik aşk cinayetinde gerekçeli karar açıklandı! Öksürükten bile…

Konya'da Muzaffer Canpolat'a (55), platonik aşk beslediği öğretmen Şeyma Sarı (25) ve kız kardeşi Tuğba Sarı'yı (18) öldürmek, anne Hacer Sarı'yı (53) da başından vurarak ağır yaralamak suçundan verilen iki kez müebbet hapis ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

Olay, 2019 yılı Haziran ayında merkez Selçuklu ilçesi Binkonutlar Mahallesi Revan Sokak'taki bir apartmanda meydana gelmişti.

İddiaya göre; eşinden ayrı olduğu için 2014 yılından itibaren yalnız yaşayan Muzaffer Canpolat, karşı komşusu Burhanettin Sarı'nın evden ayrıldığını görünce tabancasını arkasına gizleyip evden çıktı. Ayakkabı atölyesinde çalışan 3 çocuk babası Canpolat, kapıda bekleyen Hacer Sarı ile kızları Şeyma ve Tuğba'nın yanına gitti. Canpolat, arkasında gizlediği tabancayı çekip Hacer Sarı'yı başından vurdu. Bunun üzerine Şeyma ve kardeşi Tuğba Sarı evin içine kaçtı. Peşlerinden içeri giren Muzaffer Canpolat, odaya saklanan Şeyma Sarı ile salona saklanan Tuğba Sarı'ya da tabancayla ateş etti. Şanlıurfa Eyyübiye Mutlukaya İlkokulu'nda görev yapan Şeyma Sarı, kalbine isabet eden mermiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Şeyma Sarı'nın doğum gününde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Göğsünden yaralanan Tuğba Sarı da kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kurtarılamadı. Başından vurulan ve uzun süre yoğun bakımda kalan anne Hacer Sarı tedavisinin ardından taburcu oldu.

konyadaki-platonik-ask-cinayetinde-gerekceli-karar-aciklandi-oksurukten-bile.jpg

İKİ KEZ MÜEBBET

Sanık Muzaffer Canpolat'ın Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Muzaffer Canpolat, Şeyma Sarı ve Tuğba Sarı'yı 'kasten öldürme' suçundan hiçbir indirim uygulanmadan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca anne Hacer Sarı'ya yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından da 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖKSÜRÜĞÜ BİLE İLETİŞİM KURMA ARACI OLARAK ANLAMIŞ

Mahkemenin gerekçeli kararı da belli oldu. Kararda, platonik aşığın Şeyma Sarı'nın öksürüğünü bile kendisi ile iletişim kurma aracı olarak düşündüğü belirtildi. Kararda, “Muzaffer Canpolat'ın zaman içerisinde Şeyma Sarı'nın hal ve hareketlerini kendisine ilgi duyduğu şeklinde yorumladığı ve bu nedenle Şeyma'ya karşı duygusal hisler beslemeye başladığı, Şeyma'nın öksürmelerinin kendisiyle iletişim kurma aracı olarak kullandığını düşündüğü” belirtildi.

BABA DAHA ÖNCE UYARMIŞ, TARTIŞMA ÇIKMIŞ

Katil zanlısı Muzaffer Canpolat'ın Şeyma Sarı'nın da kendisine karşı duygusal anlamda bir şeyler beslediğini düşündüğü belirtilen kararda, olaydan 10 ay kadar önce Şeyma Sarı'nın evden çıktığını gören Muzaffer'in Şeyma'nın peşinden konuşmak amacıyla dolmuş durağına kadar gittiği, ancak Hacer Sarı'nın kızının yanına gelmesi nedeniyle Şeyma ile konuşamadığı bilgisine yer verildi. Şeyma Sarı'nın Canpolat'ın bu davranışlarından rahatsız olduğunu ailesine anlattığı, baba Burhanettin Sarı'nın Canpolat'ı kızını rahatsız etmemesi için uyardığı ve bu nedenle tartıştıkları belirtildi.

Daha sonra Şeyma Sarı'nın öğretmen olarak görevli olduğu ilde yaşamaya başladığı, sanık Canpolat'ın Şeyma Sarı'ya karşı uzun süredir platonik duygular beslediği, Şeyma'nın ailesi sebebiyle duygularına karşılık vermediğini düşündüğü kaydedildi.

konyadaki-platonik-ask-cinayetinde-gerekceli-karar-aciklandi-oksurukten-bile-001.jpg

“TASARLAMA YOK”

Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu tarafından Canpolat'ın cezai sorumluluğunun tam olduğunun belirtilen rapora işaret edilen kararda, Canpolat'ın olayı önceden tasarladığına dair herhangi bir delil olmadığı kanaatine varıldığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.