Konya’daki Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde 187 hayvan tedavi edildi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde hayata geçen Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 187 sahipsiz sokak hayvanı tedavi edildi. Yaklaşık 3 ay önce açılan merkezde ilçe genelinde yaralı halde bulunan hayvanların tedavileri yapılıyor.

Konya’daki Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde 187 hayvan tedavi edildi

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 187 sahipsiz sokak hayvanı tedavi edildi.

Anabağlar Mahallesi'nde demirciler sanayi arkasında belediye tarafından 3 hektar alan üzerine kurulan merkezde sahipsiz sokak hayvanları sağlığına kavuşturuluyor.

Tam teşekküllü, 500 hayvan kapasiteli ve muayene, veteriner odaları, ameliyat odaları, yıkama bölümlerinden oluşan merkezde sahipsiz hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu yapılmaya devam ediyor.

konyadaki-sahipsiz-hayvan-bakim-merkezinde-187-hayvan-tedavi-edildi.jpg

Yaklaşık 3 ay önce açılan merkezde ekipler yaptıkları taramalar sonucunda ilçe genelinde yaralı halde bulunan ve vatandaşların ihbarları ile merkeze getirilen 187 sokak hayvanının tedavi ve bakımlarını gerçekleştirerek tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan sokak hayvanlarını tekrar doğal ortama bıraktı.

Uluslararası standartlara uygun şekilde sahipsiz hayvanların bakımı ve tedavilerinin yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, merkezde ekiplerin 143 sokak hayvana kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemlerinin de yapıldığını belirtti.

konyadaki-sahipsiz-hayvan-bakim-merkezinde-187-hayvan-tedavi-edildi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.