Konya’daki saman tozu cinayeti sanığı taburcu oldu

Konya’da saman tozu yüzünden çıkan kavgada komşusu Ayhan Erdemir ve eşi Mahizer Erdemir’i öldürüp 3 kişiyi yaralayan Nurettin Altunkaya, polisle girdiği çatışmada yaralı ele geçirilmişti. Tedavisi tamamlanan zanlı taburcu edildi ve cezaevine gönderildi.

Konya’daki saman tozu cinayeti sanığı taburcu oldu

31 Ağustos 2022 günü sabah saatlerinde, Konya’nın merkez Karatay ilçesi Erler Mahallesi Vahit Sokak'ta yaşanmıştı.

İddiaya göre; büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Ayhan Erdemir (46), TIR'dan evinin önündeki boş alana saman balyası indirmeye başladı. Bu sırada kendisi gibi hayvancılıkla uğraşan komşusu Nurettin Altunkaya, Erdemir'e saman tozunun evine geldiğini söyleyince tartışma çıktı.

Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Altunkaya, evinden aldığı pompalı tüfek ile Ayhan Erdemir ile eşi Mahizer Erdemir (47) ve kardeşi Naif Erdemir'e ve TIR şoförü Mahmut Bağış'a ateş açtı. Daha sonra Altunkaya, sesleri duyup dışarı çıkan Naif Erdemir'in eşi Firdevs Erdemir'i de vurdu.

konyadaki-saman-tozu-cinayeti-sanigi-taburcu-oldu-001.jpg

POLİSLE ÇATIŞTI

İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisin 'Teslim ol' çağrısına uymayan şüpheli, ekiplere 40 el ateş etti. Karşılık veren polis, şüpheliyi bacaklarından vurarak yakaladı.

konyadaki-saman-tozu-cinayeti-sanigi-taburcu-oldu.jpg

2 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

Ayhan Erdemir ile eşi olay yerinde hayatını kaybetti. Naif Erdemir, Firdevs Erdemir, Mahmut Bağış ve Nurettin Altunkaya, sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ayhan Erdemir ile eşi Mahizer Erdemir'in cenazeleri, olayın ertesi günü Saraçoğlu Mezarlığı'na kılınan namazın ardından toprağa verildi.

konyadaki-saman-tozu-cinayeti-sanigi-taburcu-oldu-002.jpg

TABURCU EDİLDİ

2004 yılında memleketi Elazığ'da bir akrabasını öldürdüğü, 'Kasten öldürme' suçundan 26 yıl hapis cezası alıp 2014'te şartlı tahliye olduğu, 2017'de ise Elazığ'dan Konya'ya gelip yerleştiği öğrenilen katil zanlısı Nurettin Altunkaya'nın Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı.

konyadaki-saman-tozu-cinayeti-sanigi-taburcu-oldu-003.jpg

“ÖNCEDEN KAVGALIYDIK”

İki ailenin geçtiğimiz yıl da kavga ettikleri, savcılığa intikal eden olaya takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Zanlı Altunkaya ifadesinde, "Daha önce de aynı konu nedeniyle kavga ettik. Beni darp ettiler. Olay emniyete intikal etti. Oraya samanı koymamaları konusunda defalarca uyardık. Hem evimizin önünü kapatıyor hem de kokusu, tozu oluyordu" dediği belirtildi.

Nurettin Altunkaya, sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.