Konya'daki Şeb-i Arus etkinlikleriyle ilgili flaş açıklama! Bu yıl olacak mı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay "Koronavirüs salgının devam ettiği süreçte Bu yıl Şeb-i Arus etkinlikleri olacak mı?" sorusunu cevaplandırdı.

Düzenlediği basın toplantısında Konya gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerinin bu yıl yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruları cevaplandırdı. 

"TÜM PLANLARIMIZ HAZIR"

Konuyla ilgili Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının da katılımıyla bir toplantı yaptıklarını belirten Başkan Altay, törenlerin mutlaka yapılmasıyla ilgili karar aldıklarını belirtti.

Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Etkinliğinin seyircili olup olmayacağı noktasında A, B ve C planlarının oluşturulduğunu ifade eden Altay, pandemi sürecinin seyri doğrultusunda kararların gözden geçirileceğini kaydetti.

baskan-basin-4-001.jpg

Konuya ilgisinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür eden Altay, "7 Aralık'ta ve 17 Aralık'ta mutlaka iki program olacak. Katılımcısız da olsa mutlaka yapılacak. Ancak bir miktar katılımcı olması noktasında biz bir çalışma yaparak sayıları tespit ettik. Kültür Bakanlığı ile son bir görüşme yapıp yol haritasını belirleyeceğiz. Bir aksama olmayacak Allah'ın izniyle" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.