Konya’daki Tosuncuk benzeri vurgunda yeni gelişme

Konya’daki bir eski zincir market çalışanı, arkadaşlarını 7 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla aranıyordu. Polis izini bulup zanlıyı yakaladı. Şu ana kadar 25 olan mağdur sayısını artabileceği belirtiliyor.

Konya’daki Tosuncuk benzeri vurgunda yeni gelişme

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; Türkiye'de binlerce şubesi bulunan bir zincir marketin Konya şubesindeki işinden 5 ay önce ayrılan Halil İbrahim A, bir süre sonra çalışma arkadaşları ile irtibata geçti.

Halil İbrahim A, arkadaşlarına, “Toptan gıda işi yapacağım. Çok iyi para var. Size de kazançtan pay vereceğim. Başkası yapacağına siz yapın” diyerek para istedi. Arkadaşları da tüm birikimlerini ona teslim etti.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYAN POLİSE KOŞTU

Halil İbrahim A, daha sonra kendisini arayan mağdurları hep geçiştirdi. “Parayı, akşama, yarına alacaksınız” denildikten sonra kendisine bir daha ulaşamayan mağdurlar, ikinci bir Tosuncuk vakası ile dolandırıldıklarını anlayınca soluğu poliste aldı.

Müracaatlar üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Polis yaptığı araştırmada Halil İbrahim A’nın bir süre önce intihara teşebbüs ettiğini, hastanedeki tedavisi tamamlanmadan acele bir şekilde hastaneden ayrıldığını belirledi. Şüphelinin gidebileceği adreslere baskın düzenleyen polis, kısa sürede izini buldu ve gözaltına aldı.

konyadaki-tosuncuk-benzeri-vurgunda-yeni-gelisme.jpg

25 KİŞİDEN 7 MİLYON LİRALIK VURGUN!

25 kişiden 7 milyon TL topladığı öne sürülen Halil İbrahim A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Soruşturma kapsamında mağdur sayısının artabileceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.