Konya’daki Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisine ilgi büyük
Konya’nın tarihi kimliğine değer katan Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor. Selçuklu tarihinin vücut bulduğu sergi, Türk tarihinin ilk ve en özel hanedan mezarlığı konumunda.
Konya, 200 yıl boyunca Türkiye Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Türk-İslam tarihinin en önemli şehirlerinden biri.
Konya'nın kadim mirasını yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmak için Türkiye'nin en büyük ihya projesi olan Darü'l-Mülk Projesi hayata geçirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Darü'l-Mülk Sergi Sarayı’nda yer alan “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” Selçuklu sultanlarının silikon heykellerini ziyaretçilere sunuyor.
TÜRK TARİHİNİN İLK VE EN ÖZEL HANEDAN MEZARLIĞI
Konya’da tam altı buçuk seneden buyana sessiz-sadasız ama çok önemli bir çalışma yapıldı. Konya'daki Sultanlar Türbesi, bir arada metfun 12 Sultan naaşıyla Türk tarihinin ilk ve en özel hanedan mezarlığı konumunda.
Anadolu’da 1077 ile 1308 arasında hüküm süren Türkiye Selçuklu Devleti’nin hükümdarlarının Konya’nın Alâeddin Tepesi’ndeki mezarlarından bundan 70 küsur sene önce çıkartılan kemikleri DNA analizi yapılarak birleştirildi.
Selçuklu sultanlarının daha iyi tanınması amacıyla, vefatlarından yaklaşık 8 asır sonra sultanların bilimsel çalışmalarla yüz ve beden gerçekliklerine uygun olarak silikon heykellerini oluşturuldu.
DARÜ'L-MÜLK SERGİ SARAYI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Sultanların silikon heykelleri ve yapılan çalışmaların aşamaları Darü'l-Mülk Sergi Sarayı'nda ücretsiz olarak sergilenmeye başladı. Sergi, açıldığı günden buyana büyük ilgi gördü ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.