Konya’daki uyuşturucu operasyonunda şok detaylar! Savcı ve polis…

Adana’dan Konya’ya eroin sevkiyatı yapan suç örgütü, Konya Narkotik Polisinin çalışmasıyla çökertildi. Soruşturma derinleşince ortaya çıkan detaylar şok etti. Cumhuriyet Savcısının örgüt lideri, polislerin ise kurye olduğu iddiası var. İşte detaylar.

Konya’daki uyuşturucu operasyonunda şok detaylar! Savcı ve polis…

Konya polisinin uyuşturucu operasyonuyla bir suç örgütü çökertildi, zanlıların kimlikleri şok etti. Cumhuriyet Savcısının örgüt lideri, polislerin kurye olduğu iddia ediliyor. 

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışma sonrasında kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı durdurdu.

Araçta yapılan aramada 25 kilogram eroin ele geçirilirken kuryenin polis memuru olduğu ortaya çıktı. Polis memuru F.K. ile yanındaki eşini gözaltına alan Narkotik polisi, şüphelinin cep telefonuna da el koydu.

TELEFONDAKİ MESAJLARDAN SAVCI ÇIKTI

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; şüpheli F.K'nin telefonunda yapılan incelemede, polisler bir şok daha yaşadı. Whatsapp mesajlaşma uygulamasını inceleyen polisler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Y'nin, F.K'ye uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili talimatlar verdiğini tespit etti. Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçirilen dijital materyaller sonrasında soruşturmayı derinleştirdi.

LİSE ARKADAŞININ ARACINI UYUŞTURUCU SEVKİYATINDA KULLANMIŞ

8 ay süren teknik takip ve çalışmalar sonrasında savcı Osman Y’nin, Antalya'da lise arkadaşından emanet bir araç aldığı ve bu aracı uyuşturucu sevkiyatında kullandığı da tespit edildi.

Osman Y'nin uyuşturucu sevkiyatı öncesinde örgüt üyelerine talimat verdiği, uyuşturucu sevkiyatını yapacak olan kurye ile buluştuğu, teslimatın nasıl olacağı konusunda kuryeye talimat verdiği öne sürüldü.

POLİS MEMURU UYUŞTURUCU KURYESİ ÇIKTI

Aynı zamanda şüpheli polis memuru F.K'nin Konya'ya 25 kilogram eroin getirdiği gün, Cumhuriyet Savcısı Osman Y'nin örgüt üyelerinden yine Adana Emniyeti Narkotik Şubede görevli polis memuru M.B.Y. ile birlikte Antalya'ya gittiği tespit edildi. Osman Y. ile Narkotik şubede görevli polis memuru M.B.Y'nin de uyuşturucu sevkiyatı yaptığı değerlendirildi.

konyadaki-uyusturucu-operasyonunda-sok-detaylar-savci-ve-polis.jpg

ÖRGÜT LİDERİ CUMHURİYET SAVCISI

Yapılan çalışmalarda örgüt liderinin Cumhuriyet Savcısı Osman Y. olduğu, örgüt lider yardımcısının Cahit K. ile Semiyan K olduğu, Narkotik Şubede çalışan polis memurları M.B.Y. ile polis F.K'nın ise uyuşturucu kuryeliği yaptığı belirlendi.

Geçen hafta operasyon için düğmeye basan polis, Konya merkezli 4 ilde 20 kişiyi gözaltına alındı. Örgüt lider yardımcıları ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Osman Y. ise Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından açığa alındı. Osman Y'nin soruşturması için HSK tarafından müfettiş görevlendirildi.

konyadaki-uyusturucu-operasyonunda-sok-detaylar-savci-ve-polis-001.jpg

SAVCI SEVKİYATLARI YÖNETMİŞ

Konya'ya uyuşturucu getiren kurye polisin, Cahit K. ve Semiyan K. ile 6 kez uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda örgüt lideri Cumhuriyet Savcısı Osman Y'nin yardımcıları Cahit K. ile Semiyan K. olduğu, savcının örgüte verdiği talimatlar doğrultusunda kuryelere yabancı uyruklu kişiler adın GSM hatları çıkartıldığı tespit edildi.

Polis ekiplerinin takibi sırasında örgüt lider yardımcısı Cahit K’nin Adana'dan Konya'ya 17 kilogram eroin getiren kuryeye öncülük yaptığı, polis memurunun taşıdığı 25 kilogram eroinin kutusunda da parmak izlerine rastlandığı öğrenildi.

konyadaki-uyusturucu-operasyonunda-sok-detaylar-savci-ve-polis-002.jpg

AİLE İZLENİMİ VERMEK İÇİN...

Polis memuru F.K'nin karısını Konya'ya yapılan 6 uyuşturucu sevkiyatında da yanında getirdiği, dikkat çekmemek ve aile izlenimi vermek için kadının doğumdan 10 gün önce, 6 gün sonra ve 24 gün sonra da uyuşturucu kuryeliği yapan kocasına eşlik ettiği tespit edildi.

BAKAN BOZDAĞ’DAN TALİMAT

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişleri, Konya merkezli uyuşturucu soruşturmasındaki şüphelilerle bağlantılı olduğu ileri sürülen Adana Cumhuriyet Savcısı Osman Y'nin meslekten ihracını önerdi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüphelilerle bağlantılı olduğu iddia edilen savcı Osman Y. hakkında Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Bekir Bozdağ'ın talimatı üzerine Kurul tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

HSK 2. Dairesi 11 Mayıs'ta savcı Osman Y'yi görevden uzaklaştırdı. Yürütülen inceleme ve soruşturma kapsamında HSK müfettişleri savcı Osman Y'nin meslekten ihracını teklif etti.

Savcı Osman Y'nin HSK tarafından ilerleyen günlerde meslekten ihracına karar verilmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.