Konya’daki yaya geçidi kazasında yeni gelişme

Konya’da sondaj makinesi yüklü TIR’ın çarptığı yaya üst geçit yıkılmış, bu sırada üst geçitte bulunan Fatma Kübra Çakır isimli çocuk düşerek yaralanmıştı. Hem küçük kızın hem de serbest bırakılan sürücünün ifadesi ortaya çıktı.

Konya’daki yaya geçidi kazasında yeni gelişme

Geçtiğimiz Çarşamba günü Konya’nın Karatay İlçesi Adana Çevre yolu Caddesi üzerinde yaşanan kazada, Cengizhan Uruç idaresindeki 42 DJ 468 plakalı TIR’da yüklü sondaj makinesi, Yaşar Doğu yaya üst geçidine çarpmıştı.

Üst geçitten kopan parçalar, Mevlüt Köprülü yönetimindeki 06 FR 8230 plakalı kiralık KOSKİ aracına ve Ali Kutlu’nun kullandığı 42 ANC 216 plakalı araca zarar vermişti.

Bu sırada yaya üstgeçidinden geçen 11 yaşındaki Fatma Kübra Çakır, çarpmanın etkisiyle üstgeçitten düşmüş, o anlar saniye saniye kameraya yansımıştı.

2023/05/25/konyada-tirin-carptigi-ust-gecitten-dusen-kizdan-iyi-haber-geldi.jpg

DURUMU İYİYE GİDİYOR

İlk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra Konya Şehir Hastanesine kaldırılan Fatma Kübra Çakır isimli çocuktan sevindiren haber geldi. 11 yaşındaki Çakır’ın vücudunda kırıklar bulunduğu, durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Üst geçide çarpan TIR’ın sürücüsü Cengizhan Uruç, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Uruç, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2023/05/24/son-dakika-konyada-tir-yaya-gecidi-yikti-001.jpg

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Kazaya ilişkin yeni detaylar ve ifadeler ortaya çıktı. Fatma Kübra Çakır’ın normal günlerde saat 13.00’te okuldan çıktığı ancak haftanın belirli günlerinde olan tiyatro kulübündeki eğitime katılması nedeniyle kaza günü okuldan geç çıktığı öğrenildi. Çakır’ın her gün kullandığı yaya üst geçitten karşıya geçip evine doğru yürüdüğü belirtildi.

2023/05/24/son-dakika-konyada-tir-yaya-gecidi-yikti-003.jpg

“ÇARPACAĞINI ANLADIM”

Fatma Kübra Çakır’ın yoğun bakımda, “TIR’ın üst geçide çarpacağını fark ettim ama kaçamadım” dediği öğrenildi.

TIR sürücüsü Cengizhan Uruç’un emniyetteki ifadesinde, “Seyir halindeyken aracın tekeri patladı. Bunu fark edince trafiği tehlikeye atmamak için güvenli bir yere geçerken üst geçidin orada diğer arka tekerde patladı. Sonra TIR’ın ön tarafı yukarı doğru kalktı ve üst geçide çarptı” dediği kaydedildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.