Konya'dan kaçırıldığı iddia edildi, MOSSAD ajanı çıktı: Evlenecektik, kayboldu

MİT, 15 kişilik Mossad ağını çökertmiş, İsrail’e çalışan ajanlar arasında Konya’da yaklaşık 1,5 ay önce ortadan kaybolan Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Muhammed Salhab'ın da bulunduğu öğrenilmişti. Salhab’ın nişanlısının ifadesi ortaya çıktı.

Konya'dan kaçırıldığı iddia edildi, MOSSAD ajanı çıktı: Evlenecektik, kayboldu

İsrail için para karşılığı casusluk yaparken yakalanan ve tutuklanan 15 isimden Filistinli Muhammed Salhab'ın (27), Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi ve stajyer doktor olduğu ortaya çıkmıştı.

3 Eylül sabahı hastanedeki nöbetinden çıkıp evine giden Salhab'ın, öğleye doğru, "Cuma namazına gidiyorum" diyerek evden çıktığı ve bir daha geri dönmediği belirlenmiş, Salhab'ın yurt dışına giderken arkadaşlarına, "Tıp kongresine gidiyorum", "Ürdün'de babamla buluşacağım", "Burs almak için bir şirketle görüşeceğim" diye yalanlar söylediği tespit edilmişti.

Salhab'a ulaşamayınca 5 Eylül'de hakkında kayıp ihbarından bulunan nişanlısı F.R.O.'nun (21) emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Sabah’ta yer alan habere göre; F.R.O, "Tanıştıktan kısa süre sonra Muhammed'i ailem ile tanıştırmak istedim. Ancak Muhammed önce İstanbul'a ardından da İsviçre'ye gideceğini, döndüğünde tanışabileceğini söyledi. Geri döndüğünde de ailemle tanıştı. Evlilik düşünüyorduk. En son 1 Eylül'de görüştük. 2 Eylül'de nöbetçi olduğu için 3 Eylül günü Cuma namazından sonra buluşmak için sözleştik. Muhammed iki saat geçmesine rağmen gelmedi. Mesajlarım da iletilmedi. Kendisine ulaşamayınca eniştemi aradım. 5 Eylül günü de emniyete kayıp müracaatında bulundum." dedi.

Salhab'ın nişanlısına, "İsviçre'ye gidiyorum" derken, aynı gün başka bir arkadaşına "Ürdün'e gidiyorum" diyerek yalan söylediği belirlendi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.