Konya’dan kısa kısa

Konya ve ilçelerinde bugün (30 Mart 2023) yaşananlardan derlenen ve öne çıkan haberler şu şekilde.

Konya’dan kısa kısa

BAKAN ÖZER'DEN SEYDİŞEHİRLİ ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ilçedeki öğretmenlere gönderdiği teşekkür belgelerini teslim etti.

Kibar, gazetecilere, öğretmen Muhammed Batı ve Büşra Rençber'in teşekkür belgelerini teslim ettiklerini belirterek, öğretmenlere çalışmalarında başarı diledi.

Saraycık Mahallesi'ndeki öğrencisi için her gün 30 kilometrelik yolu giden Batı ise öğrencisinin kendisi için çok özel olduğunu ifade etti.

Rençber de öğrencisinin çok çalışkan, okumayı seven, azimli birisi olduğunu, her gün farklı heyecanla ve mutlulukla dersleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

konyadan-kisa-kisa.jpg

BOZKIR'DA MİSAFİR EDİLEN DEPREMZEDELER İFTARDA BULUŞTU

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Konya'nın Bozkır ilçesine gelen afetzedeler, iftarda bir araya geldi.

Bozkır Kaymakamlığı Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen iftar programında, bir araya gelen depremzedeler, ezanın okunmasıyla oruç açtı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından konuşan Kaymakam Tolga Turan, depremzedelerle bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hüzünle ramazanı idrak ettiklerine değinen Turan, şunları kaydetti:

"İlçemiz, depremin yaşandığı ilk andan itibaren valiliğimiz koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla deprem bölgesine, araç-gereç, personel, ayni ve nakdi yardımlarla yoğun şekilde yardım seferberliğinde bulunmuş ve bu yardımlarını göndermeye devam etmektedir. Halkımızın göstermiş olduğu yardımseverlik örneği ise dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. İlçemizde kurmuş olduğumuz sistemle, eğitimden nüfus hizmetlerine, sağlıktan ekonomiye, psikososyal destekten iletişime, sosyal yardımlardan diğer destek türlerine kadar her alanda tüm kurumlarımızla afetten zarar gören vatandaşlarımızın yanında olduk, yanlarında olmaya devam edeceğiz."

konyadan-kisa-kisa-001.jpg

KAYMAKAM PİŞKİN, ÖĞRENCİLERLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, lise öğrencileriyle iftar programında buluştu.

Pişkin ve Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler, ezanın okunmasıyla oruç açtı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından konuşan Pişkin, öğrencilerle bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Program, Pişkin'in öğrencilerle sohbetinin ardından sona erdi.

konyadan-kisa-kisa-002.jpg

BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Beyşehir ilçesinde yüzeyi ot ve yosunlarla kaplanan göl kıyılarında temizlik çalışması yapıldı.

Beyşehir Belediyesi ekipleri, Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezi kıyısındaki Taşköprü önündeki yosunlaşma ve otlanmanın görsel kirlilik ve koku oluşturduğuna yönelik gelen şikayetler üzerine çalışma başlattı.

Taşköprü önünde göl sularına indirilen Beyşehir Belediyesi'ne ait su yüzeyinde ilerleyebilen özel saz kesimi makinesiyle çalışma yapıldı.

konyadan-kisa-kisa-005.jpg

BEYŞEHİR'DE ÖĞRENCİLERDEN ATIK PİL PROJESİNE DESTEK

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından başlatılan "atık pil toplama" projesine öğrenciler de katkı sunuyor.

Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu ile Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrenciler, topladıkları atık pilleri Beyşehir Belediyesi görevlilerine teslim etti.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Beyşehir'de en çok pil toplayan Ali Rıza Celeboğlu ile Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine projeye verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

konyadan-kisa-kisa-004.jpg

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GEZİCİ MÜZESİ BEYŞEHİR'DE

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği "Çanakkale Gezici Müzesi" Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyarete açıldı.

Müzede Çanakkale destanının anlatıldığı kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmat da sergileniyor.

konyadan-kisa-kisa-003.jpg

BAŞKAN ÇİĞDEM SOSYAL MARKETİ ZİYARET ETTİ

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, sosyal marketi ziyaret etti.

Çiğdem, martın başında ilçede misafir edilen depremzedeler için açtıkları sosyal marketi ihtiyaç sahibi ailelere de açtıklarını söyledi.

Sosyal marketin raflarının hiç boş kalmadığını belirten Çiğdem, "23 mahallemizde ihtiyaç sahibi tüm ailelerimize sosyal marketimizin kapısı açıktır. Bir markette olması gereken her şey marketimizde mevcuttur. Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi tüm hemşerilerimize açık kapı uygulamamızı başlattık." diye konuştu.

konyadan-kisa-kisa-007.jpg

HÜYÜK'TE DON VE BUZLANMA UYARISI

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Zedef, İlçede özellikle yüksek kesimlere karın yağmasının ardından soğuk havanın etkisini artırdığını dile getirdi.

Zedef, oluşabilecek don olayının çiftçileri düşündürdüğünü vurguladı.

konyadan-kisa-kisa-006.jpg

KAR HADİM İLÇESİNİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Konya’nın Hadim ilçesinde etkili olan kar yağışıyla ilçe beyaza büründü.

Hadim’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından beklenen kar ilçe merkezi ve bazı mahallelerde etkili oldu. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 8-10 santimetreyi bulurken, yüksek rakımlı bölgelerde yer yer 30 santimetreye ulaştı. Türkiye'nin önemli kiraz ve üzüm yetiştiriciliği yapılan bölgelerinden olan ilçede yağan kar üreticiyi de sevindirdi.

Mart ayında gerçekleşen yağışlar ile Bağbaşı Barajı’nın yüzde 23 olan doluluk oranının da artması bekleniyor.

konyadan-kisa-kisa-008.jpg

Kaynak:AA / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.