Konya’dan orman yangını bölgelerine 7 ekip daha gitti

Konya Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına müdahale eden ekiplere destek amacıyla, Muğla’ya 6, Isparta’ya da 1 araç daha gönderdi.

Konya’dan orman yangını bölgelerine 7 ekip daha gitti

Muğla, Antalya ve Isparta’daki orman yangınlarının söndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Çalışmalara, diğer illerden de ekipler destek veriyor.

Manavgat’taki yangına, ilk anlardan itibaren destek ekibi gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 7 ekip daha görevlendirildi.

konyadan-orman-yangini-bolgelerine-7-ekip-daha-gitti.jpg

Ekiplerden 6’sı Marmaris ve Milas’da, biri de Isparta Yazılı Kanyondaki yangının söndürülmesi için çalışacak.

konyadan-orman-yangini-bolgelerine-7-ekip-daha-gitti-001.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bölgede çalışan arkadaşlarımızın moral desteğine de ihtiyacı var. Birlikte olursak söndürürüz.” dedi.

konyadan-orman-yangini-bolgelerine-7-ekip-daha-gitti-002.jpg

YANGIN BÖLGESİNE YARDIM TIRI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ayrıca, yangının başladığı ilk andan itibaren Büyükşehir Belediyesi olarak Manavgatlı vatandaşların yanında olduklarını belirterek, yaraların sarılması için desteklerinin süreceğini ifade etti.

İlk etapta bölgeye itfaiye araçları ve ekipleri sevk ettiklerini, ardından yaralı hayvanlara müdahale ve koordinasyon için tam teşekküllü hayvan ambulansın Canbulan’ı gönderdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Kızılay Selçuklu Şubemizin de katkılarıyla yangın bölgemizde ihtiyaç duyulan malzemeleri gönderiyoruz. Yola çıkan ilk TIR’ımızda; 2.000 adet battaniye ve 1.000 adet yemek pişirmeye hazır piknik tüpü ve ekipmanı bulunuyor. İhtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Bizler devletimizin desteğiyle yangın bölgesindeki insanlarımıza destek olmak için seferber olduk. Tüm Türkiye el ele vererek ormanlarımızı küle çeviren bu afetin üstesinden geleceğiz inşallah. Manavgat başta olmak üzere yangınlardan etkilenen tüm şehirlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

konyadan-orman-yangini-bolgelerine-7-ekip-daha-gitti-003.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.