Konya’dan sert asgari ücret çıkışı! Katılmayacaklar
Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapısal bir değişiklik yapılmadığı sürece katılmayacaklarını açıkladı. Tamak, asgari ücretin en az 36 bin TL olması gerektiğini söyledi.
Konya’dan yükselen asgari ücret tepkisi, yeni dönem görüşmeleri öncesi gündeme damgasını vurdu.
Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mevcut yapısına tepki gösterdi. Tamak, açlık sınırının 36 bin liraya çıktığını hatırlatarak asgari ücretin en az yüzde 60 artması gerektiğini söyledi.
Abdülkadir Tamak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mevcut yapısının adil olmadığını belirterek, bu koşullar altında toplantılara katılmayacaklarını söyledi. Haber Dairesi muhabirlerine konuşan Atalay, işveren ve hükümetin 10 üyeyle kararı belirlediğini, işçi temsilcilerinin ise komisyonda yalnızca “figüran” konumunda kaldığını vurguladı.

“AÇLIK SINIRI 36 BİN LİRA, BİZ HAYAL GÖRMÜYORUZ”
Türk-İş’in her ay açıkladığı açlık sınırına dikkat çeken Tamak, son verilerin asgari ücretin yetersizliğinin açıkça görüldüğünü belirtti. Abdülkadir Tamak, “Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 36 bin lira. Bizim talebimiz hayali bir rakam değil, tamamen mevcut şartlara dayanıyor. Geçen yıl Aralık ayında açlık sınırı 29 bin liraydı, bugün 36 bine çıktı. Buna rağmen hala 500 doları aşan asgari ücretle övünülüyor. 4 bin liralık maaşla 1.000 liraya ev bulabiliyorduk, şimdi 500 dolar veriyoruz ama Konya’da bile 20 bin liradan aşağı kiralık ev yok.” diye konuştu.

“ADİL BİR KOMİSYON İSTİYORUZ”
Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “Biz bu komisyonun yapısının değişmesini istiyoruz. İşçiler olarak talebimizi dile getirdiğimizde sözümüzün bir değeri olmalı. Şu an öyle bir yaptırım gücümüz yok. Dolayısıyla adil olmayan bir masada oturmanın anlamı da yok. Bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacağız.” dedi.
“ASGARİ ÜCRET % 60 ARTMALI”
Yeni asgari ücret görüşmeleri öncesinde Türk-İş’in açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Türk-İş, 2025 yılı için asgari ücretin en az 36 bin lira olması gerektiğini savunurken, milyonlar komisyondan çıkacak kararı bekliyor.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.