Konya’dan sonra komşu ilde de obruklar oluşmaya başladı

Konya’da özellikle Karapınar bölgesinde görülen obruklar, çevre illerde de oluşmaya başladı. Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde, boş arazide 5 metre çapında ve 10 metre derinliğinde obruk oluştu.

Konya’dan sonra komşu ilde de obruklar oluşmaya başladı

Konya, son dönemde oluşan obruklarla hep Türkiye’nin gündeminde. Son tespitlere göre; bölgede görmeye alışık olduğumuz kuyu şeklinde 700 civarında derin obruk var. Bunun yanı sıra 1800 civarında da çökme yapısı tespit edilmiş durumda.

Sığ derinlikte olanlar 1 metreden az derinliğe, diğerleri de 1 metreden daha yüksek derinliğe sahip. Bölge içindeki obrukların dağılımına bakıldığında en yaygın dağılım Karapınar bölgesinde. Bunun yanı sıra Karatay, Çumra, Yunak, Çeltik, Cihanbeyli, Kadınhanı ile Sarayönü'nde de obruklar bulunuyor.

2021/03/22/obruk3.jpg

TEHLİKE BÜYÜYOR

Konya ve bölgesindeki tehlike ne yazık ki giderek büyüyor. Bu kez komşu il Aksaray’da yeni bir obruk oluştu. Sultanhanı'nın Yeşiltömek köyü yakınlarındaki boş arazide yer altı sularının çekilip toprağın çökmesiyle 5 metre çapında ve 10 metre derinliğinde obruk meydana geldi.

konyadan-sonra-komsu-ilde-de-obruklar-olusmaya-basladi.jpg

“İNŞALAH ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMAZ”

Eskil ilçesine giderken obruğu fark eden çiftçi Ahmet Doyduk, “Haberlerde sık sık görüyorduk ama ilk defa Tuz Gölü havzasındaki köyümüzde de gördük. Yer altı sularının çekilmesiyle oluştuğu söyleniyor. İnşallah üzücü olaylar yaşanmaz” dedi.

konyadan-sonra-komsu-ilde-de-obruklar-olusmaya-basladi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.