Konya’dan Türkiye’ye iyilik çağrısı! Peki, siz de var mısınız?
Konya’da “İyilik Var” projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, “Konya’da İyilik Var! Peki, siz de var mısınız?” sözleriyle iyilik çağrısı yaptı.
Konya’da toplumsal dayanışmayı güçlendirme ve gönüllülük faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “İyilik Var“ projesi tanıtıldı. Karatay Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda, iyiliğin toplumun her kesimine yayılması ve gönüllülük bilincinin artırılması hedefi öne çıktı.
Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Zeyit Şener, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.
KONYA’DAN TÜRKİYE’YE İYİLİK ÇAĞRISI
Programda konuşan Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, “İyilik Var“ projesinin Konya’nın köklü gönül kültürüyle buluşturulmasının önemine dikkat çekti. Konya’nın Mevlânâ’nın hoşgörüsünü, Şems’in dostluğunu ve Yunus Emre’nin gönül dilini taşıyan bir şehir olduğunu belirten Topal, bu topraklarda iyiliğin yalnızca bir davranış değil, aynı zamanda bir kültür ve sorumluluk olduğunu ifade etti.

İyiliğin günlük yaşamın farklı alanlarında karşılık bulduğunu vurgulayan Topal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz inanıyoruz ki iyilik bazen yaşlı bir insanın elinden tutmak, bazen bir çocuğun başını okşamak, bazen yalnız bir insanın kapısını çalmak, bazen de hiç tanımadığımız birinin hayatına dokunmaktır. İyilik yapmak için büyük imkânlara değil, büyük bir gönle ihtiyaç vardır.”
İYİLİK BULAŞICI HÂLE GELSİN İSTİYORUZ
“İyilik Var” projesiyle Konya’nın sokaklarında, mahallelerinde, okullarında ve iş yerlerinde iyiliğin çoğaltılmasının hedeflendiğini belirten Topal, iyiliğin konuşulmasını ve paylaşılmasını istediklerini dile getirdi. Topal, projenin toplumda dayanışma kültürünü güçlendirmesine yönelik beklentilerini şu sözlerle anlattı: “‘İyilik Var’ diyerek Konya’nın sokaklarında, mahallelerinde, okullarında, iş yerlerinde; hayatın her alanında iyiliği çoğaltmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki iyilik konuşulsun, iyilik paylaşılsın, iyilik bulaşıcı hâle gelsin. “
BASIN MENSUPLARINA İYİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMA ÇAĞRISI
Konuşmasında basın mensuplarının toplumsal farkındalık oluşturmadaki rolüne de değinen Topal, basının yalnızca haberleri duyurmakla kalmadığını, aynı zamanda topluma örnek olacak davranışları görünür kılarak iyiliğin yayılmasına katkı sunduğunu belirtti. Topal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu yolculukta siz değerli basın mensuplarımıza da büyük görev düşüyor. Çünkü sizler yalnızca haberleri duyurmuyor, aynı zamanda topluma örnek olacak davranışları görünür kılıyor, iyiliğin yayılmasına vesile oluyorsunuz. Gelin, hep birlikte Konya’dan Türkiye’ye bir iyilik çağrısı yapalım. Konya’da İyilik Var! Peki, siz de var mısınız?”
BİR İYİLİK BÜTÜN TOPLUMA UMUT OLABİLİR
İyiliğin bireylerden başlayarak ailelere ve toplumun tamamına ulaşabilecek bir etki oluşturduğunu ifade eden Topal, projenin hayırlara vesile olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti. Topal, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Unutmayalım; bir iyilik bir gönle, bir gönül bir aileye, bir aile ise bütün topluma umut olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle projemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyilik varsa umut var, iyilik varsa gelecek var, iyilik varsa biz varız!”

“İYİLİK VAR” PROJESİ HAKKINDA SUNUM YAPILDI
Program kapsamında Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selim Cebrail Irmak tarafından “İyilik Var” projesine ilişkin sunum gerçekleştirildi. Sunumda, gönüllülük faaliyetlerine katılımın artırılması, bireylerin ve kurumların toplumsal dayanışmaya katkı sunmasının sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Konya’da düzenlenen tanıtım toplantısı, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması ve iyilik faaliyetlerinin toplumun farklı kesimlerine ulaştırılması hedefiyle gerçekleştirildi.
Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.