Konya’dan üreticiler adına TMO’ya çağrı! Acilen ödenmeli

BBP Konya İl Başkanı Seyit Özcan, hasat döneminin sürdüğü bugünlerde TMO’ya çağrı yaptı ve ödemelerin yapılmasını istedi.

Konya’dan üreticiler adına TMO’ya çağrı! Acilen ödenmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Avukat Seyit Özcan, ülkemizde yoğun bir şekilde devam eden buğday ve arpa hasadına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hasadın bitmek üzere olduğu ve hasadın yeni başladığı bölgelerde randevu sisteminde yaşanan sorunları gidererek acilen alım yapması ve hasadın başlamadığı bölgelerde ise tedbirlerini alması gerektiğini ifade eden Özcan, TMO’nun aldığı ürünlerin parasını 7 gün içinde çiftçiye ödemesi gerektiğini ifade etti.

Özcan açıklamasında şunları kaydetti:

“TMO tarafından arpa 7 TL, buğday 8,25 TL’den alınmaktadır. Alınan ürünün bedeli TMO tarafından ortalama 30 günde ödenmektedir. Harman zamanında borç ödemesi gereken çiftçimiz ise peşin para ihtiyacından dolayı serbest piyasada 5 TL’ye mahsulünü satmak zorunda kalıyor. TMO aldığı ürünlerin parasını 7 gün içinde ödemeli. Ödemeli ki masanın tozunu değil tarlanın tozunu yutanlar hakkını alsın. İnanıyorum ki BBP Konya İl Başkanlığı olarak bu çağrımıza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal sessiz kalmayacaktır.”

konyadan-tmoya-cagri-acilen-odenmeli.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.