Konyalı belediyenin adı deprem bölgesinde yaşatılacak

6 Şubat’ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası Konya’nın Büyükşehir ve ilçe belediyeleri örnek bir azim ve duyarlılıkla bölgeye yardım eli uzatmıştı. Adıyaman’ın Samsat ilçesi de yapılan yardımlara anlamlı bir karşılık verdi.

Konyalı belediyenin adı deprem bölgesinde yaşatılacak

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde Türkiye’nin güneydoğu bölgesinde büyük bir yıkım yaşanmış ve tüm yurt yasa boğulmuştu.

Yaşanan felaketler sonrası Türkiye, bütün kurumları ve vatandaşlarıyla dünyaya örnek olacak bir dayanışma sergiledi.

Adıyaman’ın Samsat ilçesi yaşanan 7.8 ve 7.4 şiddetindeki depremlerden en çok zarar gören yerlerden biri olurken gönderilen yardımların ulaşması bakımından en zorlu bölgelerdendi.

Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Konya halkı ve belediyeleri de deprem bölgesine yaptığı yardımlarla en çok konuşulan illerden biri haline geldi.

Karatay Belediyesi’nin ve halkının bölgeye yaptığı onlarca TIR’lık ve binlerce kolilik yardımları Adıyaman’ın Samsat Belediyesi tarafından büyük bir minnetle karşılandı.

Samsat Belediyesi, Karatay’a karşı olan şükranlarını göstermek için 105. Nolu caddeye Karatay Caddesi ismini verdi.

Samsat Belediyesi’nin aldığı kararı sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Halil Fırat, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesi Samsat ilçemize hiçbir zaman desteklerini eksik etmeyen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya, Karatay Belediye Meclis üyelerine, Karatay halkına deprem bölgesi Samsat’tan öncelikle sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.

Şükranlarımızı göstermek adına 105. Nolu caddemizi Samsat Belediye Meclisi olarak Karatay Caddesi adıyla değiştirdik. Samsat’tan Karatay ilçemize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, teşekkürü borç olarak biliyoruz.”

"DAİMA BİRİZ, BERABERİZ"

Yapılan büyük jeste sessiz kalmayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından Başkan Halil Fırat’ın videosunu alıntılayarak, “Daima biriz, beraberiz.” notuyla teşekkür etti.

Başkan Kılca’nın paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde;

“Asrın depreminin ardından gücümüz yettiğince her bölgede her ihtiyaca koşmaya çalıştık. Zira Karataylı hemşehrilerimin emanetini taşımak ve millet olma duygularımız bunu gerektirirdi.

Kurduğumuz gönül köprüsüne “Karatay Caddesi” ile anlamlı ve nazik bir katkı sunan Adıyaman/Samsat Belediye Başkanımız, değerli kardeşim Halil Fırat’a teşekkür ediyorum.

Daima biriz, beraberiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.