Konyalı çiftçi üşüttüğünü düşündü, gerçek hastanede ortaya çıktı

Konyalı çiftçi Yusuf Gün, üşüttüğünü düşündü sırt ve göğüs ağrısını önemsemedi. Tarlada çalışırken fenalaşan Gün, hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve 3 kez kalbi duran Gün, doktorların yoğun uğraşı sonucu hayata tutundu.

Konyalı çiftçi üşüttüğünü düşündü, gerçek hastanede ortaya çıktı

Konya’da yaşayan Yusuf Gün, sırt ve göğüs ağrısını önemsemedi, tarlada çalışırken fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Gün’ün kalp krizi geçirdiği belirlendi, anjiyo oldu. 3 kez kalbi duran gün hayata tutundu.

Konya’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 37 yaşındaki Yusuf Gün, üşüttüğünü düşünerek 15 gündür süren sırt ve göğüs ağrılarını ciddiye almadı. Sabah’ta yer alan habere göre; tarlada çalışırken kendinden geçen ve son anda babasını arayıp yardım isteyen Gün, Konya Farabi Hastanesine kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen ve anjiyo sırasında 3 kez kalbi duran Gün, doktorların yoğun uğraşı sonucu hayata tutundu.

ANJİYO SIRASINDA 3 KEZ KALBİ DURDU

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Ziyrek ve ekibi tarafından anjiyoya alınan Yusuf Gün'ün 3 kez kalbi durdu. Sağlık personelinin yoğun uğraşları sonucu yeniden hayata dönen Gün'ün tıkalı damarı da açılarak yeniden hayata tutundu. Hayatta olmanın rahat nefes almanın önemine dikkat çeken Yusuf Gün, “Sırtımda 10-15 gündür ağrı vardı. Üşüttüm diye pek önemsemedim. Sabah saatlerinde hafif bir ağrı ile araziye gittim. İşlerimi yaptıktan sonra öğle vaktine doğru kendimden geçmeye başladım. Traktörümle 500 metre gidemedim. Babamı telefonla aradım durumumun kötüye gittiğini acil hastaneye götürmesini söyledim. Buraya gelir gelmez hocalarım ilk müdahaleyi yaptılar. Anjiyo esnasında kalbim 3 kez durmuş. Bir mucize sonucu hayata yeniden döndüm. İkinci baharımı yaşıyorum. Rahatça nefes alabilmek ne güzel bir duyguymuş” dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Ziyrek ise, "Yapılan tetkiklerinde kalp krizi geçirdiği saptandı. Acil olarak koroner yoğun bakıma aldık. Bu sırada ani ritim bozukluğuna bağlı kalbi durdu. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra duran kalbi çalıştırarak hastamızı anjiyografi laboratuvarına aldık. Önemli bir damarın tıkanıklığını tespit ettik. Damarlarında çok yoğun pıhtı vardı. Anti aritmik ilaçlar kullanarak normal sinüs ritmi sağlandı. Tıkalı damara stent takarak damarı açtık. Hastamızın durumu şuan iyi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.