Konyalı çiftçiler tarlalarını cep telefonundan takip edebilecek
|
Son Güncelleme: 30.05.2023 17:46
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde belirlenen bölgelere tarımsal meteoroloji ve uzaktan nem ölçer istasyonu kuruluyor. Çiftçiler, günlük sulama ve nem durumunu grafik ile rapor halinde cep telefonundan takip edebilecek.
Konya Haber: Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, tarımsal meteoroloji ve uzaktan nem ölçer istasyonunun kurulduğunu belirtti.
Akbulut, yaptığı açıklamada, tarımsal meteoroloji ve uzaktan nem ölçer istasyonu sayesinde çiftçilerin günlük sulama ve nem durumunu grafik ile rapor halinde cep telefonundan takip edebileceğini söyledi.
Akbulut, "İlçenin 4 noktası belirlendi. İlk istasyonu Böğrüdelik Mahallesi'nde kurduk. Diğer noktalara da kısa bir sürede kurulum yapılacak. Bu yıl denemesini yapacağız inşallah faydalı olacaktır." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.