Konyalı çiftçilerden TMO’nun mısır alım fiyatına tepki!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı mısır alım fiyatını açıkladı, ton başına 6 bin lira olarak belirledi. Açıklanan fiyat Konyalı çiftçileri memnun etmedi. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Çiftçiler olarak kabul etmiyoruz” dedi.

Konyalı çiftçilerden TMO’nun mısır alım fiyatına tepki!

Mısır üretiminde Konya, lider durumda. Mısırda hasat sürüyor, çiftçiler mahsullerini tarlalardan topluyor.

TMO ÇİFTÇİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ AÇIKLAMAYI YAPTI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2023 sezonu mısır alım fiyatı açıkladı, ton başına 6 bin lira olarak belirledi.

TMO'nun, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan, mısır alımlarının başlamasına ilişkin paylaşım yapıldı.

Mısır hasadının, ağustosun ilk haftasında Adana ve Hatay'da lokal olarak başladığı ve ülke genelinde de bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 8 seviyelerine ulaştığı belirtilen açıklamada, hasat başlangıcından bugüne kadar piyasaların yakından izlendiği ve piyasaların seyrine göre TMO politikalarının oluşturulduğu ifade edildi.

2023 yılı mısır üretiminin, 8,5 milyon ton olacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"TMO mısır alım fiyatı, ton başına 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. TMO, Türkiye genelinde bulunan iş yerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda mısır alım faaliyeti gösterecektir. Ofis ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri, www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satabileceklerdir."

konyali-ciftcilerden-tmonun-misir-alim-fiyatina-tepki.jpg

KONYALI ÇİFTÇİLERDEN FİYATA TEPKİ

Fiyatların açıklanmasının ardından Konyalı çiftçiler, alım fiyatına tepki gösterdi. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, fiyatların düşük olduğunu belirterek, açıklanan fiyatın maliyeti karşılamayacağını söyledib

Başkan Kağnıcıoğlu şu görüşlere yer verdi:

“Çiftçiler olarak kabul etmiyoruz. Açıklanan fiyat çiftçimizin mısırdaki maliyetini ödemez. Çiftçimiz üretmesin diye açıklanmış bir fiyat. Fiyatların revize edilip en az 8 TL olarak açıklanması gerekir. Çiftçinin emeğine yazık. Sayın Tarım Bakanımıza ve TMO Genel Müdürlüğü’ne duyurulur.”

konyali-ciftcilerden-tmonun-misir-alim-fiyatina-tepki-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum