Konyalı çiftçilerin 2 büyük sorunu çözülüyor

Konya Ziraat Odası Başkanları, bugün TBMM’de AK Parti Konya Milletvekilleriyle görüştü. Çoban ve 5 bin TL ikramiye sorunlarını dile getiren üreticiler, çözüm için sözü en yetkili isimlerden aldı.

Konyalı çiftçilerin 2 büyük sorunu çözülüyor

Konya Ziraat Odası Başkanları, bugün TBMM’de AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan, Abdullah Ağralı, Meryem Göka, Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi ve Ziya Altunyaldız ile bir araya geldi.

Üreticiler ilk olarak Afganların sınır dışı edilmesi nedeniyle yaşadıkları çoban sorununa dikkat çekerek bu konuda yardım beklediklerini dile getirdi.

Milletvekili Mehmet Baykan hemen Konyalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonla görüştü, konuyu ayrıntılarıyla anlattı. Bakan Yerlikaya sorunun çözümü için gerekli talimatı vereceğini dile getirdi.

Baykan, emeklilere ödenen 5 bin TL ikramiyenin çiftçi emeklilerine ödenememesi sorununu da Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu’da iletti. Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sorunun çözümü için gerekli çalışmalara başlandığını bizzat anlattı.

İşte o görüşmelerin ayrıntıları:

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.