Konyalı eski vekil yeniden mezun oldu

AK Parti Konya Eski Milletvekili, eğitimci, sanayici ve işadamı Mustafa Kabakcı, KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Konyalı eski vekil yeniden mezun oldu

Okumanın yaşı olmadığını canlı örneği olan 69 yaşındaki Konya Eski Milletvekili Mustafa Kabakcı, aynı sıraları paylaştığı gençlerle birlikte mezun olmanın gururunu yaşıyor.

YILLAR SONRA TEKRAR O SIRALARA OTURDU

Yıllar sonra yeniden üniversite sıralarına dönen Mustafa Kabakcı, yıllarca yaptığı öğretmenlikten sonra öğrencilik sıralarına tekrar oturdu. Akşehir Erkek Öğretmen Okulundan mezuniyetten sonra öğretmenlik mesleğine başlayan Kabakcı, 25 yıl öğretmen olarak çalıştı. Mesleğini yaparken Anadolu Üniversitesi ön lisans ve Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı ama maddi imkansızlardan dolayı bırakmak zorunda kaldı.

Emekli olduktan sonra ticarete atılan Kabakcı, çeşitli işler yaptıktan sonra siyasete atıldı. AK Parti’de iki dönem Konya Milletvekilliği yaptıktan sonra Konya'ya döndü.

"GENÇLERİ ANLAMAK İÇİN SINAVA GİRDİM"

Yeniden üniversite okumaya karar vermesindeki ana nedenin gençleri anlamak için olduğunu vurgulayan Kabakcı şunları söyledi:

"Birgün Meram’a doğru gidiyordum. Eğitim Fakültesi’nin bahçesinde o gün üniversite sınavları yapılıyormuş. Orada anneleri, babaları, aile büyükleri ve heyecan ile sınava girecek öğrencilere şahit oldum. Sınava giren gençleri gördükten sonra gençleri anlamak için bu şartları yaşamam gerektiğini düşündüm. Üniversite sınavına girme kararını da böyle aldım. Üniversite sınavına girdikten sonra merak duyduğum sosyoloji bölümünü okumaya karar verdim. Bunun ardından Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan KTO Karatay Üniversitesini tercih ettim."

eski-vekil-mustafa-kabakci-yeniden-universite-mezunu-oldu.jpeg

ÜNİVERSİTEDEN 69 YAŞINDA MEZUN OLDU

Eğitimci, sanatçı, siyasetçi ve işadamı kimliği ile tanınan Mustafa Kabakcı, dört yıl okuduğu KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 69 yaşında mezun olmanın gururunu yaşıyor.

"Okumanın Yaşı Olmadığını" gösteren ve gençlere örnek olan Mustafa Kabakcı'ya kutlama mesajı yağdı.

eski-vekil-mustafa-kabakci-yeniden-universite-mezunu-oldu-001.jpeg

eski-vekil-mustafa-kabakci-yeniden-universite-mezunu-oldu-002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.