Konyalı gurbetçi iş insanından memleketi için bir hizmet daha

Amerika’da yaşayan Konya Karapınar’lı iş insanı Ali Yaka, doğduğu toprakları unutmadı. Hayırsever iş, annesi Afife, babası Hüsnü ve ağabeyi Yaşar Fuat Yaka adına Atatürk ilkokulunun bahçesine çeşme yaptırdı.

Konyalı gurbetçi iş insanından memleketi için bir hizmet daha

Konya Haber: Her fırsatta Konyalılara hizmetlerini sürdüren Ali Yaka sefer de Karapınar Atatürk İlkokulu'na ailesi adına hayrat yaptırdı. Örnek davranışı, okul yönetimi ve vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Okul yönetimi öğrencilerin teneffüslerde lavabolarda su içmesinin hijyenik açıdan sakıncalı olduğunu belirterek, okul bahçesine çeşme yaptıran iş insanı Ali Yaka’ya öğrenci velileri ve öğrenciler adına teşekkür etti.

Okul idarecileri, “Eğitim adına yapılan hayırlar önem taşımaktadır. Allah hayırlarını kabul etsin. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu çeşmeden içilen suyun her damlasında öğrencilerin duası yer alacaktır. Yurt dışında olmasına rağmen yaşadığı yerleri unutmaması da çok önemli” diye konuştular.

Kendisinin de Atatürk ilkokulundan mezun olduğunu belirten Ali Yaka, “Çocuklarımız sevindirebilirsek ne mutlu. Amerika’da yaşasak bile gönlümüz memleketimizde. Bundan sonra elimizden geldiğinde eğitime desteğe devam edeceğim. Bu dünyadan ahirete intikal eden annem, babam ve ağabeyimin de isimleri yaşamış olacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.