Konyalı iş adamı, vatandaşların düğün pilavı hasretine son verdi

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle düğün pilavına hasret kalan Konyalıların bu özlemine, iş adamı Şeref Erdem son verdi. Kültürpark’ta açılan Konya Pilavcısı hem kent halkından hem de yaz döneminde memleketine gelip de düğüne gidemeyen gurbetçilerden büyük ilgi görüyor.

Türkiye’de ilk kez Mart ayında görülen ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle düğünlere uzun süre ara verildi. 1 Haziran’daki normalleşme sonrasında süreç içinde düğünler koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılmaya başlansa da bir çok kişi kalabalık ortamlarda bulunmak istemeyince Konya’nın meşhur düğün pilavına hasret arttı.

Kent halkının bu özlemine son vermek isteyen Konyalı iş adamı Şeref Erdem, farklı bir projeyi hayata geçirdi.

Kültürpark’ta açılan Konya Pilavcısı hem kent halkından hem de yaz döneminde memleketine gelip de düğüne gidemeyen gurbetçilerden büyük ilgi görüyor.

Pandemi nedeniyle kapalı alanlardan kaçanlar, soluğu Konya Pilavcısı’nda alıyor.

Düğünlerdeki lezzeti aratmayan Konya Pilavcısı’nda Konya’nın meşhur düğün pilavının yanı sıra tavuk pilav da bulunuyor.

Hijyenin ön planda tutulduğu Konya Pilavcısı’nın bulunduğu alanda sosyal mesafe sorunu da yok. Vatandaşlar Kültürpark’ta kendilerine ayrılan özel alanda bu eşsiz lezzeti tadabildiği gibi, kendilerine özel paketleme de yaptırabiliyor.

Konya Pilavcısı sahibi Şeref Erdem, “Konya’daki sokak lezzetleri açısından bir eksiklik vardı. Pandemi döneminde önemli bir hizmet sunduğumuza inanıyoruz. Bu hizmete imkan sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konbeltaş’a da teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.