Konyalı kardeşlerin 26 yıllık arazi anlaşmazlığında mutlu son

Konya’da anne ve babalarından kalan arazilerin paylaşımı nedeniyle 26 yıldır anlaşmazlık yaşayan 6 kardeş, arabulucuda bir araya geldi. Uyuşmazlık 6 saatte çözüldü, hepsi masadan mutlu kalktı.

Konyalı kardeşlerin 26 yıllık arazi anlaşmazlığında mutlu son

Konya’da 6 kardeşin 26 yıllık arazi anlaşmazlığı arabulucu sayesinde 6 saatte çözüldü.

11 AYRI PARSEL, 150 BİN METREKARE TAŞINMAZ

Konya'da yaşayan 6 kardeş, anne ve babalarından kalan Hayıroğlu ve Karakaya köylerinde bulunan 11 ayrı parsel 150 bin metrekare taşınmazın paylaşımı konusunda 26 yıldır anlaşmazlık yaşıyordu.

Kardeşlerden ikisinin ortaklığın giderilmesi davası açmak istedi. Ancak 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren ortaklığın giderilmesi davası açmadan önce zorunlu arabuluculuk şartı getirildi. Bunun üzerine 6 kardeş, Konya Arabuluculuk Merkezinde Arabulucu Salih Ünal ve Arabulucu Elife Kazancı ile bir araya geldi.

konyali-kardeslerin-26-yillik-arazi-anlasmazliginda-mutlu-son.jpg

6 saat süren toplantı sonrası taraflar anlaşma sağladı. Kardeşler, arazileri kendi aralarında paylaşarak 26 yıllık miras anlaşmazlığı sorununu çözüme kavuşturdu. Taraflar bu anlaşmazlığın bittiği için mutlu olduklarını ifade etti.

Haber Dairesi WhatsApp Kanalı açıldı. Son dakika ve gündem haberlerinin size anında ulaşması için kanalımıza katılıp bildirimlerinizi açabilirsiniz.

KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.