Konyalı mucit kendi imkanlarıyla “Kurtuluş Odası” yaptı

Konya’da yaşayan ilkokul mezunu Mehmetşir Şen, 25 bin lira harcayarak kendi imkanlarıyla “Kurtuluş Odası” yaptı. 6 kişinin içerisinde yaşayabildiğini söyleyen Şen, “Deprem anında ev yıkılsa bile kendilerine hiçbir şey olmaz” dedi.

Konyalı mucit kendi imkanlarıyla “Kurtuluş Odası” yaptı

Konya Haber: 2 çocuk babası Mehmetşir Şen, 2020 yılındaki İzmir depreminin arından “Şen Kurtuluş Odası” projesini hayata geçirdi. Projesini çizen Şen, bununla TEKNOFEST’e katıldı.

Şen, bazı aşamalardan geçmeyi başaran projesine bir süre ara verdi. Ancak 6 Şubat’taki asrın felaketi depremlerden sonra binlerce insanın hayatını kaybetmesi üzerine yeniden kolları sıvayan Şen, kendi imkanları ile yaklaşık 25 bin TL harcayarak projesinin prototipini hazırladı.

“KURTULUŞ ODASI’NDA HER ŞEY VAR”

Mehmetşir Şen, yaptığı oda da her şeyi düşünmüş. Deprem veya herhangi bir afet anında içerisine 6 kişinin sığabileceği şekilde bir oda tasarlayan Şen, odanın içerisinde ise en az 1 ay yetebilecek kadar yiyecek koyabiliyor. Bunun yanında odanın üst kısmına 15 litrelik bir su deposu da koyan Şen, havalandırmalar ile kişilerin hava almasını da sağlayabiliyor.

konyali-mucit-kendi-imkanlariyla-kurtulus-odasi-yapti.jpg

“İNSANLAR ÖLMESİN İSTİYORUM”

Yaptığı projesinin patentini almak için başvuruda bulunduğunu belirten Mehmetşir Şen, “Vatanımıza, milletimize, insanlara bir faydam olsun istiyorum” dedi.

Özellikle 6 Şubat’taki depremlerden çok etkilendiğini belirten Şen, “İnsanlar bunu odalarının bir kısmına koyabilir. Deprem anında içine girdiklerinde ev yıkılsa bile kendilerine hiçbir şey olmaz. Böylelikle can kayıplarının, yaralanmaların önüne geçmiş oluruz. Benim hiçbir beklentim yok. Devletimiz de bana destek verirse, bu projeyi geliştirip, insanlarımızın hizmetine sunmak istiyorum. İnanıyorum ki dünyada da çok kullanılabilecek bir proje. İlkokul mezunu bir insan olarak elimden geldiğince bir şey yapmak istedim. İnsanlar projeden bahsettiğimde çok şaşırıyor, bu projeyi kim ne yapsın diyordu. Ama prototip haline getirince çok beğendiler. Tabi bu kendi imkanlarımızla yapılan bir çalışma profesyonel anlamda yapıldığında daha da güzel ve güvenilir bir proje haline gelir” dedi.

konyali-mucit-kendi-imkanlariyla-kurtulus-odasi-yapti-003.jpg

konyali-mucit-kendi-imkanlariyla-kurtulus-odasi-yapti-001.jpg

konyali-mucit-kendi-imkanlariyla-kurtulus-odasi-yapti-002.jpg

Kaynak:SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum